Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Finalment, llibertat sense fiança per al jove identificat per cremar imatges del rei

El president del jutjat d’instrucció número 1 de l’Audiència Nacional, Santiago Pedraz, ha ordenat la llibertat provisional sense mesures cautelars per a Jaume Roura, el jove que davant el jutge s’ha declarat autor de la crema de fotografies dels reis a la plaça del Vi de Girona el passat dia 13. El jutge no dubta que hi hagi delicte d’injúries greus a la Corona, però al contrari de la fiscal, no considera que pugi fugir i per tant, decideix no ordenar mesures cautelars contra ell. Ara el cas es trasllada a la Fiscalia perquè en deu dies pugui formular el seu escrit d’acusació on es demani, si així ho considera, la celebració de judici. Jaume Roura queda com a imputat amb càrrecs i haurà de fixar un domicili perquè comparegui quan sigui citat.

Redacció
Redacció 21/09/2007

12:00 – O 10.000 euros o presó per al jove identificat per cremar imatges del rei

La fiscal de l’Audiència Nacional, María José Checa, demana llibertat sota fiança de 10.000 euros per a Jaume Roura, el jove identificat per cremar fotografies de la família reial a la plaça del Vi de Girona, segons ha informat el seu advocat Benet Salelles. La fiscal també ha ordenat pagar la fiança abans de 48 hores, si nó, Roura haurà d’ingressar a la presó. Roura ha declarat en català amb traductor de l’Audiència Nacional durant 10 minuts i ha reconegut els fets. Sobre l’altra possible autor material dels fets, Roura s’ha acollit al dret al silenci i no ha revelat la seva identitat. Ara queda saber quina decisió prendrà el magistrat encarregat del cas, Santiago Pedraz.

Jaume Roura identificat pels Mossos d’Esquadra com un dels dos presumptes dos autors materials de la crema de fotografies de la família reial a la plaça del vi de Girona ha declarat aquest divendres davant el jutge Santiago Pedraz, responsable d’aquest cas a l’Audiència Nacional.

10:00 – Avui al matí…

Jaume Roura Caparelles està citat a declarar com imputat per un delicte contra la Corona, en la seva modalitat d’inúries greus als reis. El fiscal li imputa aquest delicte i considera que el fet de cremar fotografies ‘té l’única finalitat de menyscabar i lesionar la dignitat institucional de la més alta representació de l’estat’.

El cas de les imatges reials va ser repartit aquest dimecres entre els sis jutges de l’instrucció de l’Audiència Nacional i li va correspondre al jutge Santiago Pedraz, president del jutjat central d’instrucció número 1 de l’Audiència Nacional.

A les diligències d’aquest cas la fiscalia ha adjuntat l’informe enviat per el Departament d’Interior, que l’alt tribunal va demanar al màxim responsable de la seguretat a Catalunya, el conseller Joan Saura. L’informe realitzat per els Mossos d’Esquadra que inclou material fotogràfic i audiovisual, acompanyat de les evidències del cos de policia per identificar un dels dos autors. Pel que fa al segon presumpte autor material, els Mossos no l’han pogut identificar i la Fiscalia els ha demanat que segueixin treballant per tal d’ampliar les evidències i poder reconèixer el segon individu.

Després de la decisió de fer declarar Jaume Roura, un centenar de persones es van manifestar davant l’Ajuntament de Girona per protestar contra aquesta decisió i per sol·lidaritzar-se amb ell. L’independentisme gironí ha engegat altres mesures per donar suport a Jaume Roura com l’autobus que noliejat per ser amb ell a Madrid quan declari, i també han posat en marxa una campanya d”autoinculpació’ on els ciutadans poden signar un document ‘declarant-se antimonàrquics’ i demanant que ‘també els jutgin’.