Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Nou revés judicial contra l’alcaldessa socialista de Mollerussa

El jutjat contenciós administratiu de Lleida ha dictat sentència irrevocable contra l’ajuntament de Mollerussa en què l’obliga a pagar 13.363 euros a una companyia de prevenció de riscos laborals a qui va rescindir irregularment el contracte l’any 2006 per adjudicar-ho a una altra empresa. El magistrat titular del contenciós de Lleida no estalvia crítiques al consistori socialista de la capital del Pla d’Urgell. En el redactat l’acusa d’haver actuat ‘amb temeritat o mala fe’. També retreu a l’equip de govern municipal mollerussenc ‘l’ús insà del silenci administratiu’ en no haver respòs durant anys a les peticions dels demandants a qui va abocar a la via judicial.

Redacció
Redacció 05/07/2010

L’Ajuntament va tenir d’advocat el seu assessor extern Enrique Vicente que, segons l’oposició, va percebre el 2009 més de 30.000 euros facturats per dedicar unes hores setmanals a assistir al consistori. Enrique Vicente apareix en l’informe que la Sindicatura de Comptes va elevar al Tribunal de Cuentas per les irregularitats detectades a l’empresa de serveis comunitaris de l’Ajuntament de Lleida entre els anys 1999 a 2003. En aquell informe, el síndic Alexandre Pedrós va exposar les ‘greus deficiències comptables detectades’ o ‘les debilitats en el control intern.

El passat mes de gener, una altra sentència va condemnar l’Ajuntament de Mollerussa per mobbing a readmetre i retornar a les seves funcions l’arquitecte municipal, Xavier Martínez. A més, el consistori es va veure obligat a pagar-li 10.000 euros d’indemnització per danys morals.