Dimarts, 5 de juliol de 2022 - Edició 1440
La República

Noruega trenca el boicot internacional a Palestina

Noruega va reprendre ahir el lliurament d’ajudes econòmiques directes al govern d’unitat nacional palestí mitjançant la donació de 10 milions de dòlars, segons ha informat el ministre d’Afers Estrangers, Jonas Gahr Stoere. Aquesta decisió es produeix després que Noruega es convertís en el primer país occidental que reconeix la coalició liderada pel Moviment de Resistència Islàmic (Hamàs). Amb les ajudes l’ANP intentarà millorar les condicions de vida palestines, que han empitjorat dramàticament des de l’inici del boicot.

Redacció 01/06/2007

“Esperem que la nostra contribució ajudi a pal·liar la crisi social que estan travessant els palestins”, ha afirmat Stoere, que ha explicat que aquests diners es destinaran a pagar els sous dels funcionaris públics.

Cal recordar que el boicot internacional a Palestina, promogut per les principals potències internacionals arran de la victòria de Hamas a les eleccions de 2006, ha empitjorat considerablement les condicions de vida dels habitants dels territoris ocupats. Concretament, tal com informàvem fa unes setmanes, els funcionaris públics que viuen en situació de pobresa extrema s’han duplicat des que va iniciar-se el boicot.

Stoere ha declarat que “la crítica situació de Gaza respon a moltes causes” però que “els problemes socials i la desesperació no la porten en la bona direcció”. Per aquest motiu, considera “especialment important” que les autoritats palestines “rebin ajuda econòmica de la comunitat internacional”.