Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Només 3 de cada 10 ciutadans de Barcelona entén l’anglès

A primera vista, les dades són preocupants. De totes maneres, en un país que encara no té solucionat el problema de la seva primera llengua, és compressible que la tercera, l’anglès, no sigui una llengua dominada per la població. Només un 22% assegura que és capaç de parlar aquesta llengua. És més, l’existència del pobre coneixement de l’anglès entre la població és una realitat que no afecta només els que no l’han estudiat sinó també als mateixos universitaris.

Redacció
Redacció 10/10/2007

Un informe realitzat pel grup Océano Idiomas ha analitzat el coneixement de l’anglès entre la població de 16 a 64 anys a l’Estat espanyol, focalitzant les conclusions en l’àmbit de Barcelona i Madrid.

Ahir doncs, aquest informa va ser presentat a Barcelona i aquestes són les dades més rellevants: El 38% dels barcelonins afirmen que són capaços de llegir correctament informació en llengua anglesa, un percentatge que es redueix al 30% pel que fa a la comprensió de l’idioma i que cau fins al 22% quan el que s’avalua és la parla.

D’acord amb l’estudi, el 70% dels enquestats de Barcelona admeten que l’anglès l’entenen regular (31%), malament (18%) o molt malament (21%), mentre que els que el parlen amb dificultats o moltes dificultats s’eleven fins al 78%.

Conscients de la importància

El 90% dels barcelonins consideren important o força important saber anglès. Tot i això, el grau de consciència és inferior entre el segment de població més jove, de 16-24 anys. I encara és més contradictori el fet que només l’11% dels enquestats estan rebent algun tipus de formació. D’altra banda, sols el 13% posseeixen alguna titulació que acrediti el seu nivell de coneixements en llengua anglesa.