Edició 1781

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 11 de juny del 2023
Edició 1781

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 11 de juny del 2023

Nicolas Sarkozy, també líder a la Catalunya Nord

|

- Publicitat -

Nicolas Sarkozy aconseguí ahir també la victòria a la Catalunya Nord. Al departament dels Pirineus Orientals, el líder conservador va obtenir el 55,70% dels vots. Més de dos punts i mig per sobre del seu resultat al conjunt de l’Estat, que recordem que és del 53,06%. Sarkozy guanyà amb claredat a la capital, Perpinyà, amb el 56,35%.

Publicitat

Contràriament, la perdedora dels comicis, la socialista Ségolène Royal, va obtenir més de dos punts i mig menys que la mitjana estatal francesa, de 46,94%, amb un total del 44,30% dels vots.

La participació a la Catalunya Nord es va situar en el 85,13%, i supera la mitja general, de 84,77%.

Alguns incidents postelectorals:
Un cop coneguts els resultats, en diferents ciutats del país, com París, Lilla, Lió i Tolosa de Llenguadoc, es van produir manifestacions contra el president electe, que van desembocar en enfrontaments amb la policia i detinguts. Concretament, a París alguns joves van enfrontar-se amb la policia a la plaça de la Bastilla, on tradicionalment l’esquerra celebra les seves victòries. Als suburbis de la capital francesa es van tornar a viure durant la nit escenes d’incendis de vehicles.

Felicitacions internacionals:
Des del Regne Unit, Tony Blair ha telefonat al president electe per felicitar-lo. Des d’Alemanya la cancellera Angela Merkel l’ha felicitat augurant la continuació de l’amistat francoalemanya. També des de l’altre banda de l’Atlàntic, el president dels Estats Units, George W. Bush, va felicitar per telèfon el conservador Nicolas Sarkozy. Bush li ha assegurat que pot comptar amb la seva amistat.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió