Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023
Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023

Nicolas Sarkozy serà el nou president de la República francesa

|

- Publicitat -

El conservador Nicolas Sarkozy mostra la seva “profunda i enorme emoció”, assegura “estimar França” i promet “tornar-li a França i els francesos tot el que m’han donat”, després dels primers resultats oficials que li concedeixen la victòria a les eleccions presidencials.

Publicitat

Respecte a la seva rival en aquesta segona volta, la socialista Ségolène Royal, ha demanat respecte per a ella i les seves idees, “en les quals tants francesos s’han reconegut”, i promet ser el “president de tots” perquè aquesta no ha estat “la victòria d’una França sobre l’altra”.

Royal promet continuar renovant l’esquerra francesa

Per la seva banda, la perdedora dels comicis, Ségolène Royal, La candidata a l’elecció presidencial del Partit Socialista (PS) francès, Ségolène Royal, ha reconegut la seva derrota en la segona i decisiva votació dels comicis presidencials francesos. En una al·locució pública feta en les instal·lacions de Casa de l’Amèrica Llatina ha agraït “els 17 milions de vots” rebuts i ha promès continuar renovant l’esquerra francesa.

“El que hem començat junts, ho continuarem junts” ha dit una Royal que en la seva al·locució no ha esmentat el PS francès i que s’ha definit com a “dona d’esquerres”. En la seva intervenció Royal ha instat els seus militants a “guardar intacta l’energia” malgrat la derrota.

D’aquesta manera, Royal ha dit que vol “aprofundir en la renovació de l’esquerra, buscar noves convergències més enllà de les fronteres actuals”, en una clara al·lusió al centre polític del tercer candidat més votat en la primera volta dels comicis, François Bayrou.

Després d’aquesta referència, l’aspirant, que segons les primeres estimacions fetes a peu de urna ha estat claramente derrotada pel seu adversari Nicolas Sarkozy, que ha obtingut el 53,2% dels vots, ha instat els seus partidarios a seguir-la en el seu esforç perquè “n’estic segura, tindrà els seus fruits en cites electorals futures”.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió