Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

Neix una plataforma de suport a Duran i Lleida a les eleccions espanyoles

No podia ser d’una altra manera, a Unió també necessitaven una plataforma o corrent intern. Ja el tenen: sota el nom de ‘Sentit Comú per Catalunya’ ha nascut una plataforma cívica que dóna suport a Josep Antoni Duran i Lleida com a candidat de CiU a les eleccions generals. La plataforma ha posat en marxa un web des d’on els seus promotors busquen adhesions. En el mateix web s’hi pot trobar el manifest, en el qual advoquen pel ‘sentit comú en la política i els governants’ i descriuen Duran com el candidat que ‘aposat pels valors, la centralitat, la moderació, la defensa dels interessos de Catalunya i de tots els catalans’. Precisament ‘Sentit comú’ va ser lema que Duran i Lleida va utilitzar en la campanya de les generals del 2004. Des de CDC Artur Mas valora positivament la plataforma.

Redacció 06/11/2007

En el manifest, els promotors de la plataforma de suport a Duran asseguren que ‘els catalans tenim com mai una imatge de desprestigi i una situació de desorientació i descoratjament a nivell intern’ i que ‘s’ha perdut gran part de la il·lusió i confiança col·lectiva en el futur, el sentit del compromís i la responsabilitat. Ens hem instal·lat en un individualisme i immobilisme inoperant’.

Els promotors consideren ‘necessari i urgent’ que els catalans recuperin ‘un entorn que ens permeti recobrar la nostra confiança, la visió de futur i l’esperit constructiu’ i per això han apostat per ‘sentit comú a la política i als governants’. ‘Necessitem recuperar la responsabilitat de la participació electoral, necessitem líders polítics que tinguin un projecte, que tinguin vocació i capacitat de servei, que tinguin visió global, que siguin eficients, capaços de dialogar amb tots’, afegeixen.

Davant d’una ‘situació actual complicada’ i de les ‘decisions col·lectives i polítiques’ que s’hauran de prendre, la plataforma cívica considera que caldrà ‘experiència, fermesa, diàleg, habilitat i molt sentit comú’. A més, consideren que no poden ‘ignorar’ ni ‘estar al marte’ de la política, que és ‘cosa de tots’. Per això, han apostat per ‘optar i reforçar als líders polítics que puguin dur-nos amb realisme i èxit a aconseguir els nostres desitjos’. Així, expliquen que han decidit mobilitzar-se ‘per fomentar el sentit comú en la política i en els governants’.

La plataforma veu en Duran i Lleida el candidat que ‘representa l’aposat pels valors, la centralitat, la moderació, la defensa dels interessos de Catalunya i de tots els catalans, la moderació, la defensa dels interessos de Catalunya i de tots els catalans, el diàleg, la capacitat i la possibilitat d’arribar a acords amb totes les forces polítiques en benefici de tots’.

El president de CiU, Artur Mas, ha valorat satisfactòriament l’aparició d’aquesta plataforma.