Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

Neix l’Enciclopèdia del Futbol Català a Internet

La Federació Catalana de Futbol i la Fundació Privada Catalana de Futbol han impulsat l’Enciclopèdia del Futbol Català, un projecte que pretén recopilar tota la informació relativa a aquest esport en l’àmbit català. La pàgina web futbolcatala.org, que permetrà consultar dades sobre equips i jugadors, s’ha convertit en la primera enciclopèdia virtual i lliure en l’àmbit esportiu. L’empresa Winbol ha proporcionat el suport tècnic, que utilitza el mateix programari que la ‘Viquipèdia‘. Qualsevol internauta podrà penjar la informació que tingui.

Redacció 17/10/2007

Els responsables de Winbol, Àlex Borràs i Jordi Gonzalvo, van decidir posar tota la documentació que tenien sobre clubs i futbolistes a l’abast de tothom permetent, a més, que tots els aficionats hi poguessin fer les seves aportacions ja sigui amb dades de penyes, entrenadors, presidents, directius o àrbitres.

Els articles de l’enciclopèdia podran ser introduïts per qualsevol usuari i ampliats i completats per altres persones. Un equip de redactors dirigit per la Federació Catalana de Futbol (FCF) vetllarà perquè els continguts dels textos compleixin amb les normes d’aquest projecte.

L’enciclopèdia permet relacionar esport i cultura utilitzant noves tecnologies com Internet i el programari de llicència lliure ‘MediaWiki’. És previst que s’organitzin xerrades informatives, demostracions i cursets formatius gratuïts a les diferents seus de la FCF per facilitar l’accés de tots els clubs catalans a aquest projecte.

El web ja es troba disponible però no serà fins a principi de 2008 que estigui acabat.