Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Neix el portal Anuaris.cat, amb continguts des de 1994

El portal Anuaris.cat posa a disposició de la ciutadania tots els continguts dels anuaris en llengua catalana des de 1994 que publica la Fundació Catalunya. Anuaris.cat és un portal de nova generació que, a més de facilitar la consulta de materials informatius, vol servir per a la creació de vincles i enllaços entre la informació segons una temàtica, una cronologia i una tipologia concretes. El Departament de Governació i Administracions Públiques, a través de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació, ha impulsat aquest projecte que ha comptat amb la participació de la Fundació Catalunya, que ha cedit els seus continguts per a la seva publicació electrònica, i amb el Citilab de Cornellà, que ha portat a terme la digitalització dels anuaris.

Redacció
Redacció 26/11/2007

Els continguts d’Anuaris.cat es troben catalogats i dividits en diferents categories: articles de fons amb informació detallada i exhaustiva sobre un fet destacat; les notícies que es presenten en format breu i les imatges que il·lustren la informació dels articles, i els vídeos que complementen tota la informació. El portal permet la navegació temàtica per tal de poder accedir a la informació buscant per personatge, institució o entitat, indret geogràfic o per un conjunt de paraules claus que dibuixen l’actualitat periodística dels Països Catalans.

A més, Anuaris.cat té un sistema que es retroalimenta de la navegació dels usuaris per crear relacions de proximitat entre els continguts dels usuaris.

El secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch, ha assegurat que “és importantíssim que Catalunya disposi d’un espai a la Xarxa on s’incloguin tots els continguts informatius, culturals i lingüístics del nostre país” i ha dit que “la digitalització és la garantia de permanència de la nostra cultura i la nostra història al segle XXI”.