Dijous, 7 de juliol de 2022 - Edició 1442
La República

Neix Ekoos, un recull de fonts especialitzades en temes d’acció humanitària i medi ambient

Ja és en línia Ekoos.org, un nou projecte de Canalsolidari.org que recull més de 200 fonts d’informació especialitzades en acció humanitària, conflictes armats, immigració, discapacitat o medi ambient.

Redacció 09/05/2007

En aquests moments compten amb més de 200 fonts d’informació seleccionades seguint dos criteris: el caràcter social dels temes en els quals està especialitzada la font i l’interès periodístic que pot despertar el tema i la font.

S’hi troben especialistes de fundacions i instituts d’investigació, cooperants, consultors, persones destacades dels moviments socials, membres d’empreses i d’organismes internacionals, acadèmics, immigrants i un llarg etcètera.

Ekoos pretén facilitar la tasca dels periodistes i comunicadors, que sovint es deixen endur per la informació institucional o d’agències en aquesta mena de conflictes, i informen sense recórrer a les fonts expertes en aquestes temàtiques tan especialitzades. A més, ofereix la possiblitat de rebre cada setmana un butlletí electrònic amb les últimes consultes resoltes, nous temes per promoure als mitjans, noves fonts d’informació, recordatoris de dies internacionals amb fonts interessants per cobrir aquests temes i altres novetats.

Canal Solidari és un projecte de comunicació que, des de 1999, ofereix, a través d’un portal d’Internet, notícies, serveis i recursos sobre solidaritat, cooperació, pau, drets humans i inclusió social. Està impulsat per la Fundació Chandra, amb el suport de Fundació Un Sol Món, de Caixa Catalunya.