Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023
Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023

Múgica incompleix l’Estatut i es nega a cedir les competències al Síndic

|

- Publicitat -

El defensor del poble, Enrique Múgica, podria rebre un altre nom: “defensor de la unitat d’Espanya”, ja que de defensor del poble no en té res si incompleix una llei aprovada pel poble català.

Publicitat

De fet, Múgica rebutja cedir les seves competències al Síndic de Greuges de Catalunya, tot i que aquest traspàs està recollit en el nou Estatut. Fins que l’alt tribunal no s’hi pronunciï, el defensor del poble afirma que mantindrà les seves competències plenament vigents. Així es justifica Múgica, dient que no pot fer aquesta cessió perquè hi ha un recurs pendent de resolució al Tribunal Constitucional sobre l’Estatut. La negació i les consegüents declaracions són conseqüència de la demanda per carta que ha fet el conseller d’Interior i Relacions Institucionals, Joan Saura, a Múgica perquè cedís les seves competències. Saura li havia recordat que el nou Estatut atorga al Síndic de Greuges la competència exclusiva per supervisar l’acció de la Generalitat. El defensor del poble, també per carta, li havia fet la demanda de cessió aquesta setmana.

En la mateixa carta, que també ha enviat al president de la Generalitat, José Montilla, el defensor del poble afirma que les seves competències, derivades de la Constitució espanyola i de la Llei orgànica reguladora del defensor del poble, estan plenament vigents. A més, afegeix: Múgica també diu que, encara que el nou Estatut de Catalunya hagi entrat en vigor, “es troba pendent de la decisió del Tribunal Constitucional, que mereix el màxim respecte”.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió