Dijous, 23 de març de 2023 - Edició 1701
La República

Mor a 59 anys l’actor Jaume Sorribas, un dels fundadors d’Els Joglars

Jaume Sorribas Garcia, un dels fundadors de la companyia teatral Els Joglars, ha mort aquest dimecres als 59 anys, segons ha informat aquest dijous l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC). Sorribas va néixer a Sallent el 15 de maig del 1948. Jaume Sorribas va ser decisiu com a integrant d’Els Joglars en la creació d’espectacles com ‘El Diari’, ‘El Joc’, ‘Cruel Ubris Mary d’Ous’ i ‘Àlias Serrallonga’. També va intervenir de manera destacada a Operació Ubú (1981) per al teatre Lliure que va constituir un dels èxits teatrals més grans del moment.

Redacció 24/01/2008

La vetlla serà al Tanatori de les Corts, aquest dijous a partir de dos quarts de sis de la tarda. El funeral serà en el mateix tanatori aquest divendres a dos quarts de quatre.

Va ser membre del grup fundador d’Els Joglars, companyia d’esperit cooperativista que va començar amb el mim i que l’any 1968 es va professionalitzar i va inventar noves fòrmules teatrals i muntatges de creació col·lectiva, calificats com ‘iconoclastes, innovadors, amb una forta càrrega de compromís polític i un notable ús de l’humor’.

Jaume Sorribas, com a integrant d’Els Joglars (66-76), va ser decisiu en la creació d’espectacles antològics per al grup com ‘El Diari’, ‘El Joc’, ‘Cruel Ubris Mary d’Ous’, ‘Àlias Serrallonga’.

Va intervenir de manera destacada a la celebrada ‘Operació Ubú’ (1981) per al Teatre Lliure que va constituir un dels èxits teatrals del moment.

La trajectòria teatral de Jaume Sorribas inclou també col·laboracions amb les companyies Vol-Ras, amb El Tricicle o com a creador del grup Bacil’s.

En la faceta cinematogràfica de Jaume Sorribas hi ha intervencions estel·lars en films com ‘El embrujo de Shanghai’, ‘Historias de la puta mili’, ‘La Casita Blanca’, ‘La ciudad oculta’, ‘Mater Amatísima i Vivir y soñar’.

Per a televisió va desenvolupar una intensa activitat en programes com ‘Filiprim’, on interpretava el personatge de l’Encarregat; Tres i l’astròleg, i en episodis de les sèries ‘Carvalho’, com ara ‘Cita mortal en Up & Down’ i ‘La soledad del manager’, ‘La memòria dels cargols’ i ‘La Odisea’.

La vetlla serà al Tanatori de les Corts, aquest dijous a partir de dos quarts de sis de la tarda. El funeral serà en el mateix tanatori aquest divendres a dos quarts de quatre.