Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Montilla planta Terribas i evita donar explicacions en horari de màxima audiència

A hores d’ara el PSC manté divergències importants de discurs en el sí del mateix partit respecte al trinxament de l’Estatut. Si bé la postura oficial del PSC és reivindicativa, i per això assistiran a la manifestació del proper 10 de juliol, el líder estatal dels socialistes, José Luís Rodríguez Zapatero, celebrava la sentència com el ‘punt i final’ de les reivindicacions catalanes, i la socialista catalana Carme Chacón el secundava afirmant que no anirà a la manifestació perquè està ‘satisfeta’ amb la retallada. Per evitar fer pal·leses aquestes contradiccions flagrants dins el partit, els socialistes han anul·lat l’entrevista que la directora de TV3, Mònica Terribas, havia de fer a Montilla aquest dijous. Des de TV3 han lamentat la ‘plantada’ del president de la Generalitat, i a través d’un breu comunicat deixant clar que l’entrevista s’ha ajornat, indefinidament, a proposta de Presidència.

Redacció
Redacció 01/07/2010

A l’entrevista, Mònica Terribas pretenia interrogar el president de la Generalitat sobre la resposta institucional, després que els deu magistrats del Tribunal Constitucional espanyol hagin esmicolat el gruix de l’Estatut d’Autonomia aprovat pels catalans en referèndum. Amb el rigor que la caracteritza, Terribas hagués preguntat al president sobre la reacció institucional que prepara la Generalitat, i hagués demanat explicacions en nom de la ciutadania sobre el futur del país i l’escenari que s’obre ara amb un Estatut que, tot i estar desplegant-se, ha estat jurídicament escapçat.

Conscients que la darrera entrevista de l’exconductora de ‘La nit al dia’ a Montilla va acabar amb un allau de crítiques des de files socialistes arran de la suposada ‘contundència’ de la periodista cap al president, des del PSC haurien preferit quedar malament no presentant-se a Televisió de Catalunya i evitar així el mal major que hagués estat l’entrevista, on les contradiccions de discurs socialistes s’haurien esbombat en horari de màxima audiència.

L’entrevista a Montilla ha estat substituïda per l’edició especial de l’Àgora que hi havia prevista a continuació, amb els portaveus de tots els grups parlamentaris de la cambra catalana. Hi han participat Oriol Pujol (CiU), Miquel Iceta (PSC), Anna Simó (ERC), Dolors Montserrat (PPC), Dolors Camats (ICV-EUiA) i Albert Rivera, de Ciutadans.