Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

Montilla encara no sap si anirà a Madrid als actes de la Hispanitat

La portaveu del Govern de la Generalitat, Aurora Masip, ha assegurat aquest dimarts que l’executiu ‘confia’ que la celebració del 12 d’octubre ‘es faci amb completa normalitat’, tot i remarcar que aquest tema no s’ha tractat en la reunió del Consell de Govern. A falta de tres dies per a la festivitat, el president de la Generalitat, José Montilla, manté la incògnita de si assistirà als actes oficials de Madrid. Masip ha assegurat que l’agenda del president per aquest dia no està tancada.

Redacció
Redacció 10/10/2007

Aquest 12 d’octubre arriba pocs dies després d’actes en contra de la monarquia registrats a Catalunya, especialment amb actes de crema de fotografies de Joan Carles de Borbó, que s’han multiplicat en els últims dies des que van començar amb la visita del monarca a Girona a mitjans del mes de setembre i que podrien tenir més rèpliques durant la celebració de la Hispanitat.

El Govern ha assegurat que no ha tractat aquesta qüestió en la seva reunió d’aquest dimarts, però Aurora Masip ha dit que l’executiu ‘confia que la celebració del 12 d’octubre es faci amb completa normalitat’. A més, ha afegit que els dispositius de seguretat seran ‘els habituals’ d’un 12 d’octubre, tot i que ha remès als Mossos d’Esquadra per a més detalls. Masip espera que la festivitat es desenvolupi ‘dins d’un marc d’ordre com sol ser habitual, dins de les manifestacions que hi pugui haver en una jornada com aquesta’.

Sobre la presència del president de la Generalitat als actes de celebració del 12 d’octubre a Madrid, Masip ha assegurat que l’agenda de Montilla per divendres ‘no està confirmada’ encara i que no pot ‘ni confirmar ni descartar que hi sigui’. Montilla està aquest dimarts a Frankfurt i dimecres a Brussel·les. Fonts de Presidència tampoc han precisat si el president assistirà als actes a Madrid.