Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Montilla culpa al debat identitari del caos a les infraestructures

Ha estat arribar i “recordar-nos” quina mena de polític és, el president Montilla. Durant la sisena trobada d’estiu de Nou Cicle, José Montilla ha carregat contra el “debat identitari”, fent-lo responsable del mal finançament que cada dia s’evidencia a les infraestructures del país, envellides i oblidades durant anys. Així per Montilla la culpa de la constant inversió deficitària del Govern espanyol, sigui del PP o sigui dels seus camarades del PSOE, la tenim els mateixos catalans. “Cornuts i pagar el beure”,  tal com va dir el fins ara president en funcions Josep-Lluís Carod-Rovira. Unes xocants declaracions, les de Montilla, provinents com venen de la màxima autoritat del país, que esperem siguin causades pel jet lag de viatjar per Espanya i no passin d’estirabot electoralista.

Redacció
Redacció 24/08/2007

Montilla ha carregat contra els anteriors governs de CiU i el PP a qui ha culpat de la situació actual que pateixen les infraestructures. ‘Catalunya està pagant ara les conseqüències d’anys d’inversió insuficient’, ha dit el president en referència a la gestió del PP. Davant la situació heretada, Montilla ha afirmat que ‘no defugirem responsabilitats sinó que treballarem per solucionar problemes’.

Pel que fa a CiU, el president de la Generalitat ha declarat que ‘ara paguem massa anys de governs passats’ i ha acusat CiU d’estar ‘obsessionada’ pel debat sobre la identitat més que pel debat ‘sobre el país real’ quan estava al poder.

Montilla ha afirmat que el PSC ha aconseguit fer ‘un diagnòstic real’ de la situació i ha afegit que ‘mai s’havia plantificat tant en poc temps’. El president ha llençat un missatge tranquil·litzador a la societat i s’ha mostrat convençut que els problemes d’infraestructures dels darrers mesos s’aniran solucionant paulatinament. ‘S’acabaran les obres del TGV, tindrem la gestió de rodalies i dels aeroports i aconseguirem que l’estat acompleixi el seu compromís d’inversió en infraestructures’, ha manifestat.

Montilla ha criticat les veus que diuen que Catalunya pateix una ‘crisi d’identitat’ i ha dit que són aquests mateixos polítics els què ‘traslladen la desorientació del seu projecte polític al conjunt de la societat’.

Aquesta mateixa postura l’ha criticat el conseller d’Economia i Finances, Antoni Castells, que ha criticat l’oposició per no ‘ajudar al Govern a solucionar uns problemes heretats’. ‘Enlloc d’això, només fan que crear desconfiança’, ha manifestat Castells.

A banda de Montilla, Maragall i Castells, a la trobada d’estiu de Nou Cicle hi ha assistit bona part de la cúpula socialista, com la vicepresidenta del partit, Manuela de Madre, la consellera de Salut, Marina Geli, i l’eurodiputat Raimon Obiols, entre d’altres.