Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

Montilla compareix al Parlament per explicar el caos de la xarxa ferroviària

El president de la Generalitat, José Montilla, compareix aquest dimecres al Parlament per donar explicacions per la situació de la xarxa ferroviària, amb línies de Rodalies i FGC fora de servei a causa de les obres del TGV a Barcelona. Aquesta serà la primera jornada d’un Ple que previsiblement s’acabarà divendres amb el debat i votació de les propostes de resolució que demanen el cessament de la ministra de Foment, Magdalena Álvarez. Aquest punt divideix els socis del Govern i, a més, en les últimes hores ha comportat retrets entre ERC i ICV-EUiA per quina ha de ser la posició dels seus consellers que també són diputats en aquesta votació.

Redacció
Redacció 14/11/2007

Les propostes de resolució, però, no es discutiran previsiblement fins divendres. El més immediat és la compareixença del president, després d’una petició de CiU. Montilla tindrà una intervenció inicial sense límit de temps i després se suspendrà el Ple durant 15 minuts perquè els grups preparin les seves intervencions. Els representants de cada grup disposaran de deu minuts per fer la rèplica i Montilla podrà respondre individualment o conjuntament sense límit de temps.

Es preveu que tant Montilla com els grups del tripartit carreguin contra la gestió de CiU en Rodalies. Aquest dimarts ja es va acusar la federació nacionalista d’haver desviat inversions de l’estat destinades inicialment a Rodalies a altres obres.

A banda de la situació de Rodalies, el Ple també farà el debat a la totalitat dels pressupostos de la Generalitat pel 2008, previst per dijous. CiU, PPC i grup mixt han presentat esmenes a la totalitat. També es faran els debats a la totalitat dels projectes de llei sobre gestió de residus, el de modificació de la llei del 1993 reguladora dels residus i el projecte de llei de modificació de la llei de 1994 dels Mossos d’Esquadra en relació amb el personal facultatiu i tècnic d’aquest cos de policia. Els grups també faran el debat i votació de la convalidació o derogació del decret llei de mesures urgents en matèria urbanística. Aquest és el primer decret llei del Govern.

Moment divertit

La votació a favor de la compareixença del president, José Montilla, al Parlament aquest dimecres, per donar compte dels problemes ferroviaris a Catalunya, ha tirat endavant amb només un vot en contra, el del vicepresident i president d’ERC, Josep-Lluís Carod-Rovira, qui per error ha votat ‘no’ a la sol·licitud de CiU, que ha sigut defensada pel president de la federació nacionalista, Artur Mas; un error que ha generat els comentaris i els somriures de molts dels diputats de l’hemicicle, inclòs el mateix Carod-Rovira.