Divendres, 23 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

Moments d’una diada

Un onze de setembre festiu i assolellat dóna per moltes anècdotes, moments divertits, d’altres solemnes i, en definitiva, per fer un munt d’observacions. Tot seguit recollirem alguns dels moments viscuts […]

Redacció
Redacció 12/09/2007

Un onze de setembre festiu i assolellat dóna per moltes anècdotes, moments divertits, d’altres solemnes i, en definitiva, per fer un munt d’observacions. Tot seguit recollirem alguns dels moments viscuts durant la celebració de la Diada a Barcelona.

– Hem de destacar la qualitat de les samarretes independentistes, que any rere any milloren els seus dissenys i exhibeixen frases més enginyoses. Enguany destaquem els nous dissenys de Catalunyam, com els comprimits de peus de porc o el xarop d’escudella, així com d’altres dissenys més clàssics, com la Bala Perduda o ‘L’autonomia que ens cal és la de Portugal’, basada en la cançó dels Brams i que distribueix la gent de Productes de la Terra.

imatge

imatge

imatge

imatge

També ens agraden les samarretes dels espontanis. Ens va sorprendre, per exemple, una samarreta groga que clamava per una “Catalunya lliure i tropical”, on s’hi veien els Països Catalans separats de la península i enganxats al perfil de Sud Amèrica.

– També ens va sorprendre veure paradetes antisistema instal·lades just davant de temples del capitalisme. Així de paradoxal era veure estrelles d’estelades penjant centímetres per sota l’estrella de La Caixa, l’entitat bancària catalana que patrocina la selecció espanyola de futbol.

imatge

D’altres establiments capitalistes, en aquest cas els catalaníssims de Pans & Company, van patir les conseqüències d’una política lingüística nefasta i contraproduent:

imatge

– La quota humorística la van posar a Maulets, amb un vaixell que parodiava la Copa Amèrica de Vela al més pur estil de carnestoltes. A la parodia s’hi veia Sarkozy bevent, Zapatero somrient, el rei i la seva descendència i l’alcadessa de València, Rita Barberà.

imatge

– Per últim, hem de celebrar la diversitat de territoris que es va veure reflectida a la Mostra d’Entitats del Passeig Lluís Companys. Des de països germans dels Països Catalans en les reivindicacions autodeterministes fins a zones del país que també demanen un reconeixement més elevat. Per la Diada, com més serem, més riurem!

imatge

imatge

imatge