Divendres, 23 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

Molts instituts balears es plantegen rebutjar les xerrades de la Guàrdia Civil si són en foraster

Tots i cada un dels Instituts d’Educació Secundària tenen un Projecte de Normalització Lingüística en el qual es deixa ben clar que la llengua vehicular és el català i això inclou la llengua en què es fan les classes, en què estan redactades les circulars, els butlletins de notes i per descomptat la llengua amb què es fan les conferències i xerrades a càrrec de persones alines als instituts.  El que no va aclarir ahir el delegat del govern, Ramon Socias, és en quina llengua pretenen fer aquests xerrades els 12 agents de la Guàrdia Civil, fet que ha motivat que s’hagi encès el llum d’alarma arreu dels instituts i centres escolars de Balears.

Redacció
Redacció 27/10/2007

A Balears la Guàrdia Civil s’ha guanyat la fama de ser una organització forastera, racista i antimallorquina que persegueix l’ús de la llengua catalana. La llista d’incidents provocats per agents de la Guàrdia Civil contra persones que xerren mallorquí és interminable. Si el delegat del govern Ramon Sociás no deixa ben clar en quina llengua faran les conferències aquests dotze agents que visitaran els instituts, es poden trobar amb un rebuig general i que l’alumnat molt sensibilitzat per la persecució de la llengua se’ls reboti dins les aules.

Professors que no parlen català

A l’IES Guillem Cifre de Colonya encara no tenen un professor substitut de Física i Química; a alguns instituts de Palma els tenen però són forasters acabats de desembarcar que la consellera Bàrbara Galmés col.loca d’una manera il.legal ja que no saben un borrall de català. Mentre passa això molt professorat de Física i Química amb coneixement de català no troba feina perquè la conselleria es nega a obrir la llista d’interinatge. Ja ho vam dir ahir: dins l’equip de Bàrbara Galmés hi ha molta incompetència! Sembla mentida que aquesta consellera hagi estat directora de l’institut de son Rul.lan! r

L’AMIPA i el claustre de professors de l’IES Guillem Cifre de Colonya de Pollença volem fer pública la nostra queixa davant el fet de no tenir encara coberta la baixa per malaltia d’un professor de física i química, comunicada a la Direcció General de Personal Docent en data 3 de setembre. Això ha implicat la pèrdua de pràcticament un mes de classes als seus alumnes, i la situació és especialment greu pels alumnes de segon de batxillerat on imparteix dues assignatures, una de les quals va a Selectivitat.

Aquesta situació, comunicada reiteradament a la Conselleria, no sembla que es pugui solucionar aviat. Mentrestant, ja fa un mes que els alumnes estan sense classes de Física i Química i és per aquest motiu que volem denunciar aquest fet davant l’opinió pública.
Claustre i AMIPA de l’Institut Guillem Cifre de Colonya de Pollença.