Edició 1775

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 05 de juny del 2023
Edició 1775

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 05 de juny del 2023

Miquel Calçada inicia la quarta temporada del programa de viatges Afers exteriors

|

- Publicitat -

Aquestes llicències, ha explicat Calçada, són “una autoparòdia” dels programes de documentals i que la recerca de catalans en el món ha passat a ser una qüestió “inherent” en el programa, una barreja de documental i reportatge matisat per la ironia del presentador.

Publicitat

Aquesta temporada, a més de catalans que viuen a l’estranger, també recull el testimoni de ciutadans del país visitat que han estat a Catalunya, com és el cas d’Albània o d’Haití. En aquesta quarta temporada, el programa ha recorregut 120.000 quilòmetres, cosa que equival a tres voltes al món.

Miquel Calçada ha remarcat que el fet de visitar països conflictius ha fet trobar a l’equip “més problemes burocràtics i mirades receloses”. Aquestes qüestions i aspectes com la “disponibilitat de gent” han fet que es renunciés a anar a països com Guinea Equatorial.

Davant l’aparició del programa Dutifrí de Telecinco, conduït per Xavier Sardà, el popular presentador ha dit que “és afalagador que et copiïn” i s’ha declarat fan de Sardà, ja que ha estat capaç de fer “tota mena de programes”.

Sobre les diferències entre fer un programa d’àmbit estatal, Calçada ha dit que és diferent perquè Espanya disposa d’ambaixades, consolats i organismes comercials. En canvi, trobar-te gent de Catalunya, “un país relativament petit”, pel món “fa certa gràcia”.

Calçada, davant de la possibilitat d’una cinquena temporada del programa, ha dit que ho desconeix “tot i que mai no se sap”. La nova temporada d’Afers exteriors arriba avalada per l’èxit de les edicions anteriors, en què els programes han aconseguit una audiència mitjana de més de 600.000 espectadors i una quota de campanya que en alguns capítols ha superat el 30%. Durant les quatre edicions, el programa ha visitat 46 països.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió