Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Militants del PP agredeixen als d’ERC en un concurs de paelles a Sueca

El secretari d’Organització d’Esquerra Republicana del País Valencià, Jordi Vayà, explica els fets: ‘tot va començar quan un grup de destacats membres de la dreta local es va exaltar per la presència de cartells en protesta pel tall de les emissions de TV3 al País Valencià aprofitant que les càmeres de Canal 9 estaven cobrint el concurs de paelles’, i ha subratllat que ‘a continuació estes persones van començar a proferir tot tipus d’insults i va haver-hi diversos conats d’agressió física’. Segueix: ‘la protesta dels militants d’Esquerra va ser en tot moment pacífica’ i que estos ‘es van limitar a exhibir uns cartells improvisats davant de les càmeres de Canal 9’.

Redacció
Redacció 18/09/2007

El secretari d’Organització d’Esquerra Republicana del País Valencià, Jordi Vayà, ha mostrat hui la seua ‘solidaritat’ i ‘suport’ al regidor d’esta formació a l’Ajuntament de Sueca, Vicent Amanç Viel, i als militants i simpatitzants del partit a la capital de la Ribera Baixa pels ‘intents d’agressió que van patir per part de persones vinculades al PP’ en el concurs internacional de paelles celebrat ahir.

Vayà ha subratllat a través d’un comunicat que ‘tot va començar quan un grup de destacats membres de la dreta local es va exaltar per la presència de cartells en protesta pel tall de les emissions de TV3 al País Valencià aprofitant que les càmeres de Canal 9 estaven cobrint el concurs de paelles’, i ha subratllat que ‘a continuació estes persones van començar a proferir tot tipus d’insults i va haver-hi diversos conats d’agressió física’.

Jordi Vayà ha assenyalat que no li sorprèn ‘gens’ la reacció dels membres del PP, ‘acostumats com estan a no tolerar la discrepància ni a admetre que algú puga pensar diferent’. El representant d’ERPV va ressaltar també que ‘la protesta dels militants d’Esquerra va ser en tot moment pacífica’ i que estos ‘es van limitar a exhibir uns cartells improvisats davant de les càmeres de Canal 9’.

Segons ha manifestat el dirigent republicà, la resposta dels membres del PP va ser ‘totalment antidemocràtica’, perquè va consistir en ‘no respectar que algú pense diferent d’ells’ i en ‘pretendre inclús agredir’.

Vayà ha censurat a més el comportament de l’alcalde de Sueca, Joan Baldoví, del Bloc, ‘molt més comprensiu amb els energúmens del PP que amb les persones que pacíficament protestaven per la injustícia’ de tallar les emissions de TV3 a la Comunitat Valenciana, ja que, segons la seua opinió, ‘no feia falta que anara tan lluny i demanara disculpes als presents’.

‘En tot cas, podria haver exigit disculpes als seus companys del PP, amb els quals va governar en el passat, per la seua actitud de perdonavides, antidemocràtica i salvatge’, ha agregat el dirigent d’Esquerra Republicana.