Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Més d’un centenar d’esportistes nedaran diumenge al voltant de l’església del pantà de Sau

 Aquest diumenge es fa la 24a edició de Travessa de Sau de Natació. Els participants nedaran al voltant de l’església de Sant Romà de Sau. El nivell d’aigua del pantà no es l’òptim però en un principi els organitzadors esperen poder donar la volta a la mítica església. Els organitzadors esperen una assistència de més de 100 participants. Aquesta prova s’inclou dins del circuit català de travesses de natació i està organitzada pel Club Natació Vic ETB amb la col·laboració del Club Nàutic Vic-Sau.

Redacció
Redacció 06/09/2007

En l’edició de l’any passat hi van participar uns 120 participants. Els organitzadors esperen mantenir-la, ja que consideren que ‘es una participació bona i creixent’, segons explica Joan Casas, gerent del club Natació Vic ETB. Aquesta participació ‘pot semblar poca però el calendari de travesses a l’estiu es molt apretat’. Per a Casas, la prova de Sau ‘sempre té un significat especial per als nedadors’ pel fet de nedar ‘en un pantà, que es una cosa poc habitual’ i per ‘donar la volta a una església que hem vist tantes vegades a la televisió’. La particularitat de l’espai on es neda fa que els participants ‘s’ho agafin com una festa’ i que la gent vingui ‘a passar-ho be, sense donar tota la importància als punts del campionat’.

Tot i que la prova és oberta a tothom i té un esperit popular, ‘la gent que hi participa són sobretot gent de les travesses’ i, ‘tot i que hi ha qui s’ho agafa com un repte, generalment hi participa gent molt vinculada a la natació o exnedadors’.

Pel que fa al nivell d’aigua del pantà ‘no es dels anys que està massa bé’. Inicialment es preveu poder donar la volta a l’església, però ‘si a última hora no es pogués acabar fent optaríem per recorreguts alternatius’.

En total es faran dues proves. La primera començarà a les 11 i tindrà una distància d’un quilòmetre, mentre que la segona ho farà a ¾ de 12 i tindrà un recorregut de dos quilòmetres.