Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Màxima alerta per l’índex ultraviolat dels raigs de sol a Catalunya

L’ús de protector solar serà inevitable si un no vol acabar amb la pell recremada com la d’un anglès després d’estar-se dues hores en alguna de les boniques platges de la Costa Brava. El Servei Meteorològic de Catalunya ens informa que l’índex ultraviolat serà molt alt tant al litoral com a l’interior i al Pirineu i assolirà valors entre els 8 sobre 10 al litoral i a l’interior i podria arribar als 9 a una altura de 1.500 metres. L’hora de màxima incidència seran les dues de la tarda. Vegeu-ne el mapa de Catalunya i els nivells d’UVI.

Redacció
Redacció 02/07/2007

Des de sempre hem tingut aquesta concepció: estiu: platja i sol. Avui, hem de conscienciar-nos entre tots que a l’estiu: platja, sol i crema solar. Les cremades a la pell per una exposició abusiva al sol ens poden provocar futures lesions més greus com el càncer de pell.

Ara haurem d’anar més amb compte després de rebre les dades a càrrec de l’institut de Meteorològic de Catalunya, que ens parla que aquest estiu els índexs d’ultraviolats dels raigs de sol podran assolir nivells molt alts.

Aquest índex ultraviolat serà molt alt tant al litoral com a l’interior i al Pirineu i s’assoliran valors entre els 8 sobre 10 al litoral i a l’interior i podria arribar als 9 a una altura de 1.500 metres. L’hora de màxima incidència seran les dues de la tarda.

En aquests casos el Servei Meteorològic de Catalunya recomana exposicions màximes al sol sense protecció de 20 minuts per a les pells clares i de 30 per a les pells fosques o bé fer servir protecció solar extrema en pells clares i de factor 30 en pells fosques. A l’hora de màxima incidència i si es manté el cel serè al litoral i interior es podria arribar a valors de 8,5. Aquests valors es mantindrien en cas que el cel estigués tot el dia completament serè. En cas que evolucionin núvols alts l’UVI baixaria fins a 4 al litoral i interior i fins a 4,5 al Pirineu. En cas que els núvols fossin baixos l’UVI cauria fins a 2 en els tres llocs.