Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023
Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023

Matas vol pactar amb Unió Mallorquina a totes les institucions

|

- Publicitat -

Per als populars la prioritat és el Govern Balear, i per mantenir-lo preveuen importants concessions a UM tant al Consell com a l’Ajuntament de Palma.

Publicitat

El pacte es preveu difícil, ja que el PP ha carregat amb duresa durant tota la campanya contra el partit de Munar. De fet, Matas en persona no va atacar UM, i per tant ell  encara manté una mínima integritat per tal de negociar.

La corrupció no els va afectar

Així ho va indicar Matas ahir a la nit al programa de TV3 La nit al dia, on va subratllar que el PP ha tret un resultat històric a Mallorca i s’ha quedat a 2.873 vots d’aconseguir la majoria absoluta, un escenari que cap partit no ha aconseguit en la història de les Balears.

Tot i això, els bons resultats aconseguits pel PP no li permeten governar amb majoria absoluta al Parlament, ni al Consell de Mallorca ni al principal ajuntament de la comunitat, Palma, un resultat inesperat per als populars i que entorpeix les possibilitats de formar govern a causa de les tenses relacions que manté amb UM, el seu únic soci de viatge possible.

En aquest sentit, Matas considera que aquest resultat no ha estat fruit de cap càstig per part de la ciutadania, perquè, en opinió seva, “res ha restat vots (al PP), sinó que ha deixat de sumar vots”, i valorar això, ha dit, “és molt complicat”.

El candidat a la presidència ha argumentat que el cas Andratx, que ha portat a la presó l’exalcalde d’aquest municipi, Eugenio Hidalgo, i l’exzelador d’obres, Jaume Gibert -tots dos en llibertat sota fiança-, no li ha restat vots al PP i ha incidit que el cas ‘Eivissa Centre’-presumpte cobrament de comissions per part del PSOE a Eivissa- tampoc no ha fet mal a aquesta formació, sinó tot al contrari, a tenor del resultat obtingut, que ha desbancat el PP al Consell Insular i ha portat a la presidència els socialistes.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió