Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Mas retreu a Zapatero que hagi vingut un diumenge i no un dia entre setmana i que no es “prenguin de veritat” responsabilitats

El president de Convergència i Unió (CiU), Artur Mas, ha retret a Zapatero que hagi vingut un diumenge ‘quan el nivell d’incidències ferroviàries no és el mateix’ i no un dia entre setmana quan podria haver vist ‘l’immens bunyol’ que hi ha a les Rodalies de Barcelona, ‘per culpa i responsabilitat del seu govern’. Mas s’ha mostrat també descontent pel fet que el govern ‘proclami responsabilitats’, però no les ‘prenguin de veritat’, en relació a la negativa de Magdalena Álvarez de dimitir. Per el president de CiU, Zapatero no ha reconegut que la situació de la xarxa ferroviària de Catalunya és que es va fixar la data de l’arribada del TGV el 21 de desembre ‘al preu que fos’, i els problemes són fruit d’una ‘pressa electoral i electoralista’.

Redacció
Redacció 29/10/2007

Mas ha explicat que entre setmana, Zapatero hauria vist més directament ‘l’immens bunyol’ que s’està organitzant en les rodalies de Barcelona i els FGC, ‘per culpa i responsabilitat del seu govern’. En segon lloc, el president de CiU ha retret al president del govern que ‘es proclamin responsabilitats’ però que no ‘es prenguin de veritat’. Mas s’ha preguntat que ‘com pot ser que a hores d’ara, la ministre de Foment, que és la directament responsable d’aquest bunyol, encara estigui al càrrec’. Per Mas, ‘no es tracta de demanar dimissions per demanar dimissions’, però si el ciutadà ha hagut de patir les conseqüències d’aquesta situació en el seu dia a dia, ‘algú més ha de patir també’, ha sentenciat.

El president de CiU ha recordat que, avui mateix, hi ha hagut un nou esvoranc i que, caldria preguntar al govern ‘què penseu fer, quin calendari teniu, perquè tot això s’acabi d’una vegada per totes’. Mas ha manifestat també que li agradaria que Zapatero vingués a Catalunya ‘per alguna cosa bona’, perquè darrerament ‘només ve per desastres, que són responsabilitats del seu partit socialista i del seu govern’.

En relació a la possible arribada del TGV a el Prat de Llobregat, Mas ha demanat a Zapatero que ‘s’ho poden estalviar’, si el que volen fer ‘és una inauguració tipus festival a finals de desembre’. Per Mas, es tracta que el TGV arribi ‘el més aviat possible a tot arreu’ però que arribi ‘bé’, i no ‘amb aquest desgavell monumental’. Mas ha recalcat també, que fer arribar el tren d’alta velocitat al Prat no és el mateix que fer-lo arribar al centre de la ciutat i que això ‘no és fer les coses bé’.

Per Mas, la prioritat hauria de ser ‘la de no perjudicar a la gent’, al contrari d’aquests darrers mesos en què, segons el líder convergent, ‘s’ha perjudicat sistemàticament’ a la població. Mas considera que el problema de tota aquesta situació és que els socialistes posessin la data d’arribada del TGV abans de Nadal ‘al preu que fos’. Per Mas, la ‘pressa electoral i electoralista’, és el que ha provocat les incidències dels darrers dies a la xarxa ferroviària catalana.