Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Mas no descarta una privatització de l’aeroport del Prat, però reclama que la decisió es prengui a Catalunya

El secretari general de CDC, Artur Mas, no ha descartat aquest dilluns una privatització de l’aeroport del Prat, tot i que ha afegit que cal que la decisió sobre el futur d’aquesta infraestructura es prengui des de Catalunya, i no des de Madrid. El líder de Convergència ha afegit que en aquests moments no tenen una posició tancada, però s’ha mostrat disposat a ‘parlar amb qui calgui dins de Catalunya per tenir la millor opció’, fins i tot de la possibilitat que ‘amb el pas del temps la gestió’ acabi sent ‘estrictament privada’. Mas ho ha dit després que aquest cap de setmana el líder del PP, Mariano Rajoy, hagi apostat per la privatització de l’aeroport del Prat.

Redacció
Redacció 06/11/2007

El secretari general de CDC considera positiu que el PP, que ‘ha estat un dels grans defensors d’Aena durant molts anys’, ara ‘facin una proposta’ que suposa ‘desmantellar’ aquesta gran empresa gestora dels aeroports espanyols. Mas, però, ha afegit que el futur de l’aeroport del Prat ‘s’ha de decidir des de Catalunya, no des de Madrid’, perquè des d’allà ‘les decisions no són tant bones’.

Mas creu que cal ‘protegir els interessos dels catalans’, perquè ‘avui en dia un país no es pot situar bé al món si no té un aeroport de primeríssima categoria, que vol dir ben enllaçat amb pràcticament tot arreu’. Per garantir això, el líder de CDC creu que la decisió ‘s’ha de prendre des de Catalunya’, tant pel que fa al Prat com a la resta d’aeroports catalans.

El secretari general de Convergència ha recordat que la federació nacionalista ‘sempre’ ha estat d’acord amb l’obertura de la gestió al món privat, i ha recordat que ja ho va fer en el cas dels ports. Mas creu que ‘la privatització pot ser gradual, parcial o completa’ i ha assegurat que no tenen ‘una posició tancada’. En aquest sentit, s’ha mostrat disposat a parlar-ne, ja sigui per aconseguir ‘una participació del món privat amb una participació de les institucions catalanes que sigui majoritària’, o bé ‘si amb el pas del temps la gestió ha de ser estrictament privada’. ‘A tot això estem oberts’, ha dit.

Ara bé, ha insistit en la necessitat que la decisió es prengui des de Catalunya, perquè ‘de què servirà fer el debat de la privatització si la decideixen des de Madrid’, i perquè ‘quina garantia tindrem de que serà d’acord amb els interessos dels catalans’.