Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Mas nega la seva implicació i la de CiU i reitera que se’ls ataca perquè poden governar

El president de CiU, Artur Mas, ha negat aquest dijous la seva implicació i la del partit en el cas Pretòria. En declaracions a TV3, ha negat un ‘trama transversal política’, argumentant que Macià Alavedra i Lluís Prenafeta no es dediquen a la política però sí hi ha implicat algun càrrec socialista. De la seva aparició al sumari per una conversa amb Prenafeta per una operació urbanística a Cerdanyola, ha explicat que només es va limitar a facilitar un telèfon i que això no és cap delicte. Això sí, ha situat certes interpretacions sobre això en el terreny electoral. ‘No ens enganyem, no ens ho posaran fàcil, i a mi personalment no m’ho posaran fàcil’, ha advertit.

Redacció
Redacció 27/05/2010

Mas ha deixat clar que en el cas Pretòria CiU no hi té res a veure, perquè Prenafeta i Alavedra fa ‘anys i panys’ que no es dediquen a la política ni tenen cap càrrec públic o dins de CDC. En canvi, ha remarcat que el PSC sí té alguna persona implicada al capdavant d’alcaldies i que eren dirigents del partit. ‘No és el mateix el que pot fer un particular per molts contactes que tingui que un alcalde en exercici i amb majoria absoluta’, ha al·legat.

En aquest punt, ha reiterat que CiU no s’oposarà a una comissió d’investigació sobre les finances de CDC, però llavors cal que el Parlament investigui també el cas Pretòria i els informes de la Generalitat. ‘I tot això de Santa Coloma i de Badalona? I tot això d’aquesta gent que estava en la direcció del PSC, amb càrrecs públics en exercici?’, ha preguntat.

Mas ha assegurat que està tranquil, i ha apuntat que no té cap problema en comparèixer si li ho demanen, però ha demanat de nou que ‘si s’investiga, que s’investigui tot’. De fet, el líder de CiU no ha entès que, si Montilla ‘vol que no es tapi cap vergonya’, no accepti també una comissió d’investigació sobre el cas Pretòria i sobre els informes.

Només un telèfon
El també secretari general de CDC ha considerat normal que Prenafeta i Alavedra utilitzessin per a les seves activitats privades els contactes que es van fer mentre formaven part del Govern, però ha subratllat que Prenafeta no li va demanar en cap moment que convencés la tinent d’alcalde de CiU a Cerdanyola del Vallès Consol Pla perquè canviés el sentit del seu vot per afavorir els interessos d’una operació urbanística de l’empresari Lluís Casamitjana (Espais), també imputat. ‘A mi no em van demanar això. El que hi ha exactament no és que jo hagi de convèncer algú de Cerdanyola, sinó que jo li doni a una persona que fa 25 anys que conec un telèfon perquè hi pugui contactar’, ha explicat.

És més, ha remarcat que, tot i la trucada a Consol Pla, CiU va mantenir la seva oposició a la modificació de la superfície d’uns habitatges que Casamitjana preveia construir a Cerdanyola. El seu paper, ha reiterat, només va quedar en donar un numero de telèfon a Prenafeta. ‘On està el delicte? On està la suposada irregularitat? Sap qui estava d’acord? L’alcalde d’ICV. Es presenta com una cosa gairebé escandalosa una cosa que té el que té’, s’ha queixat Mas.