Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Mas culpa a la política de “frivolitats” de Zapatero el mal encaix de la proposta d’Ibarretxe

El president de Convergència i Unió (CiU), Artur Mas considera que la política de ‘frivolitats’ duta a terme per Zapatero durant els últims tres i quatre anys ha propiciat un mal ‘encaix’ de la proposta d’Ibarretxe. Segons el líder de CiU, ‘els resultats són els que són’ i el president del govern espanyol ‘hauria de veure si realment ha fet les coses prou bé’, perquè, segons considera Mas, ‘un encaix més amable i positiu de tot plegat, dins un projecte del conjunt de tot l’estat, fos possible’.

Redacció
Redacció 01/10/2007

‘Jo tinc la meva pròpia impressió’, ha dit el líder de CiU ‘i és que ha actuat amb molta frivolitat en molts terrenys’. Per això, segons Mas, Zapatero no s’hauria d’estranyar de les propostes que és facin perquè quan s’actua ‘amb poc sentit d’estat en majúscules, després, els resultats són els que són’.

Mas ha aprofitat la seva participació aquest matí en l’Alderdi Eguna, juntament amb el president del Comitè de Govern d’UDC Josep Antoni Duran Lleida, per recordar la postura de la federació nacionalista davant l’anunci fet per Ibarretxe. ‘Cada país té el seu camí i és evident que Catalunya i Euskadi tenim punts en comú: els nacionalistes catalans i bascos volem el ple reconeixement de les nacions catalana i basca i de l’estat plurinacional’, ha dit Mas, ‘però Catalunya és un país amb suficient pes, història, projecte i realitat com per fer el seu propi camí polític independentment del que facin els altres sense menystenir-los ni obviar els punts en comú’.

El president de CiU ha opinat també sobre l’entrevista del president de la Generalitat, José Montilla, en un mitjà de comunicació en el qual declarava que ‘Catalunya no està ni deprimida ni cabrejada’. Mas ha contestat que a Catalunya ‘no només hi ha molta gent enfadada, sinó que la gent està decebuda i confosa’. Per Mas, aquesta situació ‘és, en una part molt important, la conseqüència d’un Govern gris i de perfil pla com el que tenim’.

Segons Mas, això ha quedat prou clar en la intervenció de Montilla en l’últim debat de Política General ja que, per exemple, ‘diuen que tindrem tots els diners que nosaltres varem negociar amb l’Estatut per invertit en infraestructures però quan els preguntem quins projectes tenen al cap, no saben dir ni un sol projecte quan resulta que el nostre país està col·lapsat a nivell d’infraestructures’, ha manifestat.