Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Maria del Mar Bonet és ‘censurada’ a València ciutat

Maria del Mar Bonet sempre s’ha sentit molt lligada a València, manera física i metafísica i a més, el públic del País Valencià li és molt fidel. Però sembla ser que no pot gaudir de la capital valenciana. Però des que governa el PP, Bonet ‘té molts problemes’ per a actuar al primer coliseu de la ciutat. Ho va comentar ahir a València en motiu de la presentació del seu últim disc Terra secreta. La cantant balear està molt satisfeta amb el seu disc i sembla que els seus seguidors també.

Redacció
Redacció 20/10/2007

María del Mar Bonet té un públic valencià molt fidel. Sempre que actuava al Teatre Principal de València omplia. Però ja fa molts anys, des que governa el PP, que ‘té molts problemes’ per a actuar al primer coliseu de la ciutat. Ho va comentar ahir a València en motiu de la presentació del seu últim disc Terra secreta. La cantant mallorquina assenyala que on ‘més actuacions’ té ‘és a el País Valencià, de tots els Països Catalans’, però no a la capital, en concret, en el Teatre Principal, si no en els pobles valencians. Recorda amb afecte, no obstant això, la seva última actuació en el Teatre El Musical de València i a la Universitat de València

Bonet sempre s’ha sentit molt lligada a València, fins i tot de manera física, doncs moltes dels carrers històrics del centre històric semblen una prolongació de la seva Mallorca natal o al revés. En el seu nou disc, la cantant es proposava cantar a les seves ‘companyes internes’ i trencar amb anteriors estils. Hi ha versions de cançons de Joan Manel Serrat, com Cançó d’amor petit o Mai donis per finit, o de Jordi Guardans, com L’exèrcit; i cançons basades en textos de Robert Greus o Guillem d’Ifak. Se la veu especialment satisfeta amb el resultat del disc. ‘La gent m’ho ha dit’, apunta l’artista, que destaca l’obertura de països com Romania o República Txeca com font de noves i molt suggeridores músiques. Segueix treballant amb les cançons mallorquines ‘del treball del camp’ i descobrint la bellesa d’aquestes antigues melodies mediterrànies.