Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023
Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023

Maria de la Pau Janer fa un trio amb el PP i Convergència

|

- Publicitat -

Maria de la Pau Janer ha explicat avui la sorprenent decisió de ser la número 8 de la llista autonòmica dels populars Balears. En una entrevista al Problemes Domèstics de Catalunya Ràdio l’escriptora i guanyadora del Planeta l’any 2005 ha explicat que Jaume Matas ja sap que ella no és “una persona del PP” ni té “la seva ideologia”.

Publicitat

Preguntada per si manté o no el seu suport a Convergència, l’escriptora ha donat el seu suport “més absolut” a Artur Mas, i ha explicat que la realitat de les illes “és molt concreta i molt diferent” a la catalana, i s’ha situat a cavall entre els dos escenaris.

Janer no descarta acabar essent consellera d’un Govern Balear liderat per Jaume Matas, que amb l’aproximació a la novel·lista intenta atraure el públic nacionalista més conservador en la difícil empresa de revalidar la majoria absoluta al Parlament Balear. El fitxatge intenta revifar als populars, tocats de ple pel cas Andratx, i de moment ja ha desviat el debat de l’escàndol de corrupció.

El PP català també ha celebrat la decisió de l’escriptora mallorquina, i Piqué ha assegurat que Janer s’ha distanciat de CiU degut a la “radicalització sobiranista” de la federació catalana. Els convergents, en canvi, és mostren sorpresos i amb “certa tristesa” davant la notícia de la trànsfuga.

La decisió d’aquests últims dies confirma el caos ideològic de Maria de la Pau, que fa vuit anys va estar a punt d’anar a les llistes municipals del PSOE a Palma, durant els darrers comicis donava suport a Convergència i Unió i ara dóna suport al PP i a la seva política de marbellització i destrucció del patrimoni natural balear.

Lingüísticament la Janer també és bipolar, i la decisió d’abandonar la nostra llengua (és filòloga catalana) per escriure en espanyol li va reportar dures crítiques dels lectors catalans i els 601.000€ amb els que està dotat el Premi Planeta. Sí, per aquell llibre que, segons Marsé, deixava al descobert tota la “fusteria literària”.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió