Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Maragall diu que l’ampliació de l’horari dels professors ‘no està retirada’

El Departament d’Educació ha confirmat aquest dimecres que la proposta de regular l’ampliació voluntària de l’horari laboral dels mestres i professors ‘està congelada’, però en cap cas, ha apuntat, ‘retirada’. De moment, es crearà una mesa de treball integrada per representants del Departament i dels docents per tal ‘d’escoltar les propostes aportades pels centres educatius’, segons han explicat fonts del Departament. El conseller Ernest Maragall va anunciar la paralització d’aquesta mesura en resposta a les pressions que li van fer arribar els directors dels centres escolars en una conferència celebrada aquest dimarts al Caixaforum a Barcelona.

Redacció
Redacció 11/03/2009

El projecte permetrà als docents dels centres escolars i instituts poder ampliar de forma voluntària el seu horari fent fins a 12 i 16 hores extres al mes. Es tracta d’una mesura d’estalvi plantejada pel Departament després de confirmar la manca de pressupost per poder cobrir les demandes d’escolarització pel curs vinent que requeririen la contractació d’uns 1.500 nous docents.

Amb tot, el Departament també ha assegurat que la decisió última sobre la gestió de l’ampliació de l’horari dependrà directament del conseller. Per la seva banda, el propi Maragall ha desvinculat aquest anunci de ‘paralització’ de la mesura a la convocatòria de vaga que han plantejat els sindicats pel pròxim 19 de març, tot i ser aquesta mesura una de les protestes plantejades pels docents en aquesta nova mobilització.