Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Manuel Bustos serà reelegit aquesta tarda president de la Federació de Municipis de Catalunya

El president en funcions de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), Manuel Bustos, serà amb tota probabilitat, reelegit president de l’institució aquesta tarda a la XVIII assamblea general de la FMC. Bustos ha manifestat la voluntat de ‘seguir treballant i gestionant la nova realitat social’ i demana, ‘d’una vegada per totes’, ‘resoldre el finançament de l’administració local’, que considera ‘escàs’. El conseller de governació i administracions públiques, Joan Puigcercós, ha reconegut la tasca dels municipis i assegura que en els darrers quatre anys hi ha hagut un ‘canvi important’ ja que la Generalitat ‘ha treballat conjuntament i en col·laboració amb els govern locals’.

Redacció
Redacció 21/09/2007

El president en funcions de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i també actual Alcalde de Sabadell pel PSC, Manuel Bustos, serà amb tota probabilitat, reelegit president de l’institució aquesta tarda a la XVIII assamblea general de la FMC.

Tots som Generalitat

Amb aquesta frase, el conseller de Governació, Joan Puigcercós ha assegurat que hi ha hagut un ‘canvi important’ en la relació entre els ajuntaments i la Generalitat , ja que aquesta ‘treballa conjuntament amb els ajuntaments’, Així diu que hi ha un canvi de mentalitat, una governabilitat amb entesa col·laboració i diàleg entre institucions.

Més finançament

Manuel Bustos ha centrat el seu discurs en tres eixos: el primer és seguir gestionant com fins ara els governs locals, afrontar la nova realitat social i política canviant des de l’inici de la democràcia i, sobre tot un augment del finançament per als ajuntaments, que per a Bustos, l’actual no és suficient.