Divendres, 6 d'agost de 2021 - Edició 1107
La República

Manifestació d’estudiants a Girona contra la visita del Rei

Una seixantena d’estudiants s’han manifestat a Girona per protestar contra la visita que el rei Joan Carles I farà aquest dijous a la ciutat. Els concentrats han criticat la rectora de la UdG, Anna Maria Geli, perquè ha convidat el monarca a la inauguració del Parc Científic i Tecnològic sense tenir en compte l’opinió dels estudiants. La manifestació ha començat a la plaça dels Països Catalans i ha tallat el trànsit a la prolongació d’Emili Grahit. Tot i que la intenció dels estudiants era arribar fins a la Creueta, un gran desplegament policial els ha barrat el pas, i els manifestants han mantingut un estira-i-arronsa amb els agents. Escolteu-ne aquí el moment de tensió en àudio.

Redacció
Redacció 13/09/2007

Una seixantena d’estudiants s’han manifestat a Girona per protestar contra la visita que el rei Joan Carles I farà aquest dijous a la ciutat. Els concentrats han criticat la rectora de la UdG, Anna Maria Geli, perquè ha convidat el monarca a la inauguració del Parc Científic i Tecnològic sense tenir en compte l’opinió dels estudiants.

La portaveu del Sindicat d’Estudiants a Girona, Mireia Fillol, ha criticat la presència del rei a la ciutat i la rectora de la UdG per haver-lo convidat. Per a ells, el Rei representa tot el que no volen per a Catalunya: patriarcat, anti-populisme, repressió, espanyolització, etc.

Els estudiants han corejat consignes contra la presència del rei a Girona: ‘Fora el Borbó de Girona!’ o ‘Ni França ni Espanya, Països Catalans’ o ‘Fora les forces d’ocupació’. Fins i tot hi ha hagut moments de tensió quan els estudiants han mantingut un estira-i-arronsa amb els Mossos d’Esquadra que els han barrat el pas a l’encreuament del carrer Ullastret.

Aquí en teniu el moment en ÀUDIO.

Les instal·lacions

El rei vindrà en motiu de la Inauguració del Parc Tecnològic de la ciutat. Aquest, repartit en sis edificis, fa un total de 73.000 metres quadrats. L’acte d’inauguració serà a l’edifici Jaume Casademont del Parc, a dos quarts de set del vespre. Els sis edificis són: el Jaume Casademont, el Centre de Noves Tecnologies Alimentàries (CENTA), el Centre d’Investigació en Robòtica Submarina (CIRS), l’edifici Giroemprèn, el Narcís Monturiol i l’Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA).