Dijous, 17 de juny de 2021 - Edició 1057
La República

L’UB Barça és a un pas de desaparèixer

L’UB Barça, l’equip femení de bàsquet, a cada minut té més possibilitats de desaparèixer. De fet, comença una trepidant cursa per presentar els avals i la inscripció, dimarts a la Federació Catalana i dimecres a l’espanyola. Ara mateix hi ha dues empreses del sector immobiliari plantejant-se la possibilitat d’entrar en el patrocini de l’UB Barça. Hi ha, però, altres espònsors que podrien donar suport al projecte. El temps s’acaba.

Redacció
Redacció 02/07/2007

A l’espera del messies: l’UB Barça necessita un patrocinador que eviti que l’equip femení de bàsquet desaparegui del mapa esportiu català. Recordem que l’UB Barça ha demostrat ser un equip molt competitiu i el millor conjunt femení dels últims anys a la Lliga Femenina, l’equip que lidera Sílvia Font a la banqueta i Marta Fernández, actualment a l’NBA femenina, a la pista.

Ara, el bàsquet femení corre el risc de perdre un dels seus puntals. Fins dimecres vinent l’UB Barça té temps per trobar una junta directiva i fer un pla de viabilitat, tant pel deute acumulat com per afrontar la temporada que ve. La Federació Catalana de Basquetbol està buscant les últimes alternatives a la desesperada, però el seu president, Enric Piquet, ha confirmat que la situació és molt complicada.

El Sedis la Seu, que la temporada passada va aconseguir l’ascens, es pot quedar com a únic representant català en la màxima categoria del bàsquet femení. Si finalment no es concreta la participació de l’UB Barça l’any que ve a la lliga, Marta Fernández té una oferta del Samara Rus, l’actual campió d’Europa, i una altra del Lleó.

Vides paral·leles

directe!cat també va fer el seguiment sobre el Ricoh Manresa, que també perilla la seva presencia a l’ACB per a la temporada vinent: el retorn del Ricoh Manresa a la lliga ACB, la màxima competició de bàsquet de l’Estat espanyol, no està essent tan fàcil com podria semblar un cop aconseguida la classificació. De fet sembla que perilla, ja que l’equip manresà té un dèficit de més de 600.000 euros i necessita que institucions públiques com la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona s’hi impliquin per poder afrontar la temporada. Si no ho fan, el club renunciaria a la categoria i vendria la plaça.