Edició 1768

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de maig del 2023
Edició 1768

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de maig del 2023

‘Lleó sense Castella és una meravella’

|

- Publicitat -

Van ser prop de 20.000 les persones convocades per la Plataforma Ciutadans del Regne de Lleó reclamant l’autonomia de Lleó. Els lleonesos van passejar-se diumenge pel centre de la capital sol·licitant la creació d’una comunitat autònoma formada per les províncies de Lleó, Zamora i Salamanca. A la manifestació s’hi van desplaçar més de 300 persones de Salamanca i 500 més de Zamora.

Publicitat

Durant la jornada reivindicativa van poder-se veure pancartes on s’hi llegia “Regne Lleonès autònom. Lleó, Zamora i Salamanca”, “Regió històrica i constitucional” o “Autonomia, país lleonès. Exiliats a Madrid”. A més durant el trajecte, es van realitzar diverses plantades “per Lleó” i van cridar-se lemes com “Autonomia lleonesa, país lleonès”, “Villalar no és la nostra festa” o “Lleó sense Castella és una meravella”.

El president de la plataforma Ciutadans del Regne de Lleó, Félix Pérez Echevarría, va agrair la “resposta majoritària” que va rebre la manifestació tot destacant-ne la quantitat de gent que s’hi va desplaçar des de Zamora i Salamanca.

Pérez Echevarría va destacar que són espanyols “de segona” perquè no tenen autonomia, cosa que reivindiquen pel país lleonès “per una qüestió econòmica i hereditària de cultura i tradició”.

“He tingut un somni: els lleonesos deixàvem de mirar amb enveja a altres pobles capaços de tirar-se al carrer a defensar el que és seu o el que creuen que els pertany i per fi ens adonàvem que si no lluitem nosaltres pel que és nostre, ningú ho farà per nosaltres. Els lleonesos no podem consentir que converteixin la derrota de Villalar en una victòria sobre el Regne de Lleó”, deia el manifest llegit al final de la vetllada.

Aquesta és la tercera manifestació a favor de l’autonomia lleonesa que té lloc a Lleó, la primera va ser el 3 de juny del 2006 i la segona el 29 de novembre del mateix any.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió