Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Lleida entrega els premis Porc d’Or

Un total de 77 granges optaran aquesta nit en la XIV Edició del Porc d’Or a les 47 estatuetes que es lliuraran a Lleida en la primera edició en la qual l’Estat espanyol ha entrat a formar part del grup de patrocinadors amb el ‘Premi especial del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA)’. La ministra d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Elena Espinosa, lliurarà el primer ‘Premi Especial del MAPA’, que reconeix a l’explotació que disposi i apliqui el pla sanitari mediambiental i de benestar animal més rigorós.

Redacció
Redacció 23/11/2007

Les explotacions nominades pertanyen a granges d’arreu de l’Estat espanyol. Catalunya obté aquest any amb 30 granges nominades que opten a 51 premis. Catalunya és, un any més, qui compte amb més nominacions al premi de tota Espanya. Per províncies, Barcelona es col•loca en primer lloc amb 26 nominacions, seguida per Lleida, amb 23 nominacions i, finalment Girona amb dues opcions per a aconseguir l’estatueta.

A Aragó, 23 granges reuneixen 27 nominacions. La indústria porcina Navarresa aconsegueix aquest any 22 nominacions repartides entre 15 granges.

Els premis Porc d’Or van ser creats en l’any 1994 a iniciativa del Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries, que depèn de la Conselleria d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DONAR) per a premiar els esforços d’una indústria cada vegada més professionalitzada i amb més auge dintre de l’economia espanyola. Des de llavors, conten amb el suport de Pfizer Salut Animal, com co-organitzador i de l’Ajuntament de Lleida. Aquest any, els premis coincideixen a Lleida amb la primera fira internacional d’equipaments i serveis per al sector porcí que se celebra a l’Estat espanyol, LleidaPorc, i amb el congrés de Anaporc, l’associació de porcinocultura científica.