Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

Lleida acull el primer centre de recerca sobre la discapacitat a l’Estat espanyol

L’Agrupació Lleidatana d’Entitats de Discapacitats (ALLEM) ha engegat, amb l’ajuda del Departament d’Acció Social i Ciutadania, un centre de recerca sobre la discapacitat a Lleida. Aquest centre, que pretén millorar la qualitat de vida tant dels dicapacitats com dels seus familiars, és únic a l’Estat espanyol. De moment, el projecte ha rebut una inversió de 24.000 euros dels quals 21.000 provenen de la Generalitat. L’acció immediata és ‘avaluar la informació obtinguda dels discapacitats, les seves famílies i els professionals que hi treballen per tal de decidir quines pràctiques dur a terme’, tal com ha explicat la psicòloga i coordinadora del centre de recerca, Meritxell Draper.

Redacció
Redacció 05/12/2007

Draper ha explicat que temes com l’envelliment, els trastorns de conducta o els models d’atenció diürna i residencials són els que més preocupen els usuaris i, per tant, ‘esperem que siguin les primeres línies de recerca del centre’.

A ALLEM hi treballen 3.500 persones de setze entitats que atenen 1.500 usuaris. Un dels objectius del centre és posar en comú totes aquestes experiències per tal d’engegar accions pràctiques compartides a les terres de Lleida.

La voluntat d’aquest centre de recerca, que es va constituir el passat mes d’octubre, és convertir-se en un centre de referència a nivell espanyol. Es preveu que al gener s’estableixi un conveni de col·laboració en el camp científic amb la Universitat de Lleida i no es descarten altres convenis.

El centre durà a terme accions i activitats en els àmbits de la recerca, la formació, la innovació i la docència. La seva seu és el centre cívic de la Mariola, seu també d’ALLEM i ara per ara hi treballen tres persones.