Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

Llarena, amb l’orgull ferit, voldria portar la decisió d’Alemanya al tribunal de Luxemburg

Gerard Sesé @gerardsese | Que Pablo Llarena s'ha pres la causa contra els independentistes com una corada personal és quelcom conegut. Ara, a més, el periodista que viu a Madrid Ernesto Ekaizer ha assegurat que, el jutge de Tribunal Suprem “pensa que la decisió del tribunal de Schleswig-Holstein és inacceptable” i que ara pretén involucrar-hi tota Europa, ja que pel burgalès s'ha acabat “la confiança mútua”.

Redacció
Redacció 18/07/2018
Tot just fa una setmana de la resolució dels jutges de Schleswig-Holstein, que descartaven la rebel·lió sobre Carles Puigdemont. Aquesta decisió no va caure gens bé sobre Pablo Llarena que prepara la resposta als 22 fulls de resolució del tribunal alemany.
 
En declaracions a Rac1, Ernesto Ekaizer ha explicat que Llarena “prepara el que creu que serà un tret de canó” que consisteix a portar el tema al Tribunal Europeu de Justícia de Luxemburg. Així, explica que Llarena “no retirarà l'Euroordre, perquè ja ha estat contestada”. A més, Llarena “pensa que és una decisió inacceptable, amb què s'ha acabat la confiança mútua”.
 
Ekaizer assegura que “Llarena hi està involucrat personalment, perquè la resposta del tribunal de Schleswig-Holstein ha estat molt dura” i que començarà “una croada nacional” internacionalitzant la qüestió i “convertir-la en un afer que impliqui tot Europa”.