Divendres, 6 d'agost de 2021 - Edició 1107
La República

L’IRL comença les gestions necessàries perquè Catalunya tingui un pavelló a la Biennal de Venècia del 2009

La direcció de l’Institut Ramon Llull (IRL) ha començat les gestions necessàries perquè Catalunya tingui un pavelló que formi part del programa oficial de la Biennal d’Art del 2009 i a la d’Arquitectura del 2010. L’Institut Ramon Llull considera que el Palau Fortuny de Venècia -que havia estat propietat del pintor català Marià Fortuny- podria arribar a ser la seu idònia per acollir el pavelló català. El Palazzio Fortuni depèn de l’Ajuntament de Venècia ja que forma part dels Museus Civici Veneziani. Massimo Cacciari, l’alcalde de la ciutat, responent a la petició formulada per Josep Bargalló, director de l’IRL, s’ha mostrat ‘entusiasta i disposat a oferir la seva col·laboració per a la formalització de la proposta catalana’, segons fonts de l’Institut.

Redacció
Redacció 16/10/2007

El pròxim pas serà, una vegada constituït el nou Patronat de la Biennal de Venècia al pròxim mes de febrer, presentar formalment la proposta artística i la petició de ser inclosos, com a pavelló català dins el programa oficial de la Biennal d’Art de Venècia el 2009.

La Biennal de Venècia és un dels esdeveniments més importants de l’escena internacional i se celebra cada dos anys. A la Biennal no existeix la figura del país convidat sinó que es valora la originalitat artística de les propostes que arriben, excepte aquelles que la Biennal vol fer seves. En alguns casos sí que valora algunes cultures de determinats espais geogràfics i la incidència del seu art contemporani en l’actualitat.