Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

L’hospital de la Vall d’Hebron, a les fosques

Un vessament fortuït de gasoil en el moment en què un operari del centre estava carregant els dipòsits dels generadors elèctrics ha estat la causa de l’incendi que aquesta matinada ha afectat l’hospital de la Vall d’Hebron. El foc, que s’ha donat per extingit a les cinc de la matinada, ha obligat a traslladar un pacient a l’Hospital Clínic i 150 més, de les 820 persones ingressades, han estat evacuats a d’altres sales de l’hospital. Aquestes persones ja han tornat a la seva àrea al llarg del matí, segons ha explicat la consellera de Salut, Marina Geli. Geli també ha dit que un grup electrògen d’alta potència de Fecsa-Endesa ha permès restablir la normalitat a una part del banc de Sang i que està previst que en les properes hores es restableixi amb dos generadors més el subministrament elèctric a les àrees de crítics i cremats, urgències, planta i consultes externes.

Redacció
Redacció 21/09/2007

L’hospital s’ha vist obligat a desprogramar les visites, proves diagnòstiques, intervencions quirúrgiques i extraccions de les àrees General i de Traumatologia. En total, 1.400 consultes externes i 60 intervencions quirúrgiques. El centre es compromet a informar en una setmana tots els pacients de la nova data de programació.

Segons un comunicat del departament de Salut, l’activitat i els serveis de l’Hospital de Dia Oncològic i de tota l’Àrea Maternoinfantil s’està desenvolupant amb normalitat. L’àrea assistencial del Banc de Sang on es fan les transfusions, ja disposa de subministrament elèctric i funciona correctament.

El Departament de Salut recomana a tos els pacients que tenien visita que truquin a Sanitat Respon (902 111 444) abans de desplaçar-se. El 061 també ofereix informació als ciutadans sobre la situació.

L’incendi

Ells bombers de Barcelona hi han traslladat 15 dotacions que han apagat el foc al voltant de les cinc de la matinada. No s’han hagut d’evacuar els malalts però alguns en estat crític han hagut de ser reubicats en necessitar aparells elèctrics. Els Bombers han portat un grup electrògen per pal·liar la situació i a dos quarts de vuit estan a l’espera que Fecsa-Endesa porti els seus generadors per poder reconnectar el centre hospitalari al fluïd elèctric. El foc ha provocat una gran columna de fum i s’han viscut moments de nervis entre els malalts i els seus familiars. La direcció de l’hospital està reunit en un gabinet de crisi.