Dimecres, 6 de juliol de 2022 - Edició 1441
La República

L’expresident Pujol també creu que aquest Estatut és insuficient

En unes declaracions properes a les de Pasqual Maragall però més contingudes, l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha assegurat avui que el nou Estatut “és millor que el que teníem”, però ha advertit que Catalunya continuarà tenint “dèficit de poder polític”.

Redacció 14/05/2007

Durant un míting al Masnou (Maresme), Pujol ha dit que persistirà “una situació amb un punt de dificultat des del conjunt de l’Estat, que no es pot superar amb adormiments”.

Pujol ha recriminat al PSC que durant la negociació de l’Estatut “estigués, físicament, al costat del PSOE”, i a Esquerra que “va desaparèixer” i després va “aparèixer” donant , segons ell, armes a Espanya.

L’expresident Pujol ha evitat comentar el paper que va jugar en la negociació el seu successor al capdavant de Convergència, Artur Mas, el definitiu artífex de l’acord amb Zapatero que consensuava a la baixa l’actual redactat.

Segons Pujol, “la relació amb la resta d’Espanya és pitjor que mai” i ha acusat el tripartit d’haver “provocat reaccions fora d’aquí molt negatives”, que “surten quan aquí s’actua amb imprudència i sense sentit comú”.