Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

L’euro se supera i marca un nou rècord històric respecte al dòlar

Clar i català: l’euro va fort. Semblava no ser possible però sí, l’euro s’ha tornat a superar i està a uns nivells altíssims comparat amb el dòlar. La moneda europea continua forta i ha arribat al nivell més alt des de la seva creació. L’euro ha marcat un nou rècord històric al mercat de divises i es canvia a 1,3882 dòlars. Desprès de sis dies seguits de pujades, la moneda ha superat per poc l’anterior màxim del juliol passat. Els rumors sobre una futura rebaixa dels tipus d’interès als Estats Units continuen enfortint la divisa europea i alguns analistes ja apunten que podria superar els 1,39 dòlars.

Redacció
Redacció 14/09/2007

Com tot, hi ha elements positius i d’altres de negatius. El que sí que és cert, però, que la moneda europea està imparable. Sis dies consecutius pujant fins a assolir el seu màxim històric des de la seva aparició. Tot just obrir el mercat de divises l’euro ha pujat com l’escuma, com a conseqüència directe de les perspectives de descens dels tipus als Estats Units. Primer ha superat l’anterior rècord del 24 de juliol passat, situat en 1,3853, i un cop aquí s’han executat les ordres de compra de divises fixades pels inversors un cop la moneda superés la màgica xifra. Ben aviat s’ha situat en el nou màxim històric, 1,3882, i no es descarta que segueixi pujant.

Les monedes competidores: $ i ¥

El dòlar no passa per un bon moment, com tota l’economia dels Estats Units d’Amèrica. De fet, la Reserva Federal nord-americana (Fed) retallarà els tipus d’interès, actualment en el 5,25%, per fer front a l’afebliment de l’economia del país. Si això es produís es reduiria el diferencial amb les taxes amb la zona de l’euro, que se situen en el 4%.

El Ien tampoc va bé. La dimissió del primer ministre japonès, Shinzo Abe, també ha afectat el creixement de la divisa europea. La renúncia inesperada ha aportat incertesa als mercats i ha fet trontollar el ien.