Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

L’estelada és sobrera

Notable la diada de Sant Fèlix per les colles castelleres que hi participaven, però lamentable des del punt de vista de la retransmissió de TV3, que començarà el nou curs  […]

Redacció
Redacció 31/08/2007

Notable la diada de Sant Fèlix per les colles castelleres que hi participaven, però lamentable des del punt de vista de la retransmissió de TV3, que començarà el nou curs  amb un 10 en espanyolització.

En la transmissió que va fer ahir el Canal 33 de la diada castellera de Sant Fèlix a Vilafranca del Penedès, la càmera que havia de donar la imatge global de la Plaça va quedar-se tota l’estona sense fer-ho al 100%. El motiu és que el realitzador, que deuria seguir instruccions, no aixecava prou la càmera per tal d’evitar que es veiés una estelada gegantina -almenys feia 20 metres- penjada en una de les façanes de la plaça.

La càmera de TV3 enfocava just fins on es veien les quatre barres. Només en moments puntuals i durant pocs segons -fins que se n’adonaven- es veia la omnipresent estelada, que segur que va portar de corcoll a la realització espanyolista del programa per tal d’evitar mostrar-la com fos. Al resum de la diada emès pel telenotícies no hi va sortir ni rastre de l’estelada, com està essent habitual últimament a “la nuestra”, especialista en cruspir-se Els segadors i d’altres símbols catalans.

Des d’aquí felicitem als impulsors de la iniciativa, ja que la Plaça era plena d’estelades, ja fossin de particulars o de les JERC, i feia bastant goig. Lamentem, com ja està essent una costum, la cacicada de “la nostra”, amagant un fet identitari lliure i natural com si es tractés d’alguna heretgia demoníaca o d’una conspiració de les d’abans.

S’acosta l’11 de setembre: veure’m quina cacicada ens tenen a punt -més enllà d’emetre el flamenc que de ben segur ens haurà preparat José Montilla.