Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

L’Estat espanyol veta el partit de la selecció catalana contra els Estats Units

Selecció catalana de futbol? Per Nadal i encara gràcies. Això es desprèn de la decisió de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF), que ha prohibit la celebració del partit de la selecció catalana contra la dels Estats Units previst pel 14 d’octubre, un cap de setmana on hi ha diversos partits de seleccions. La selecció nordamericana ja s’havia compromès a jugar el partit, i la catalana havia promès no convocar cap internacional espanyol (que juguen el dia 13) però ni amb aquests arguments la federació espanyola ho ha acceptat, de manera que només permetrà que Catalunya jugui amistosos per Nadal. Una mostra més del llast que és Espanya pels interessos de Catalunya, en aquest cas provinent d’una Federació espanyola de futbol polititzada al màxim i que va prevaldre arguments extraesportius.

Redacció
Redacció 04/09/2007

Catalunya ja havia jugat amistosos més enllà del nadal, com el partit que l’any passat va enfrontar-la a Euskadi el 8 d’octubre passat. Davant el canvi de mentalitat de la RFEF, que passa d’aprovar a denegar els partits de la selecció, la Federació Catalana ja s’ha adreçat a l’espanyola demanant explicacions.

Segons un portaveu de la RFEF, “la sol·licitud s’ha denegat perquè existeix un acord amb els clubs i la Lliga de Futbol Professional perquè els partits de les seleccions autonòmiques es juguin durant les vacances de Nadal perquè d’aquesta manera es perjudica menys els clubs i es preserva millor els jugadors”.

El president de la Federació catalana, Jordi Roche, explicarà aquesta setmana la seva reacció contra la prohibició espanyola, després que des de la seva arribada al càrrec es proposés jugar partits de la selecció més enllà del tradicional matx nadalenc.