Edició 1767

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de maig del 2023
Edició 1767

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de maig del 2023

L’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona estrena seu al 22@

|

- Publicitat -

D’aquesta manera ha culminat, després de dos anys i mig d’obres, el trasllat del centre del carrer Muntaner i Aragó, de 1.325 m² i 500 m², respectivament, a la zona del 22@ amb un espai de 4.500 m². La inversió global ha estat de 4,5 milions d’euros.

Publicitat

L’acte d’inauguració ha anat a càrrec del ministre d’Indústria, Turisme i Comerç, Joan Clos; l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu; el president de l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona, Joan Clos, i el president del Gremi de Restauració de Barcelona, Gaietà Farràs.

El nou edifici està ubicat concretament al número 243 del passeig de Taulat de Barcelona i té quatre plantes i un soterrani. Actualment acull 450 alumnes, dels quals un 75% procedeixen de l’àrea metropolitana de Barcelona, un 15% de la resta de l’Estat espanyol, i un 10% prové de l’estranger. L’escola pot arribar a acollir fins a 600 alumnes i per al proper curs s’espera la inscripció d’aproximadament 575 alumnes. Aquest nou equipament també s’ha dotat d’un departament d’R+D per a la investigació i desenvolupament de noves tècniques gastronòmiques.

El ministre Clos ha dit que l’escola és un exemple clar del que és ‘l’economia del coneixement’, pel fet que la cuina és un sector ‘tradicional’ on la innovació ha creat valor afegit a través de l’esforç dels professionals de la restauració i de l’hostaleria.

Per la seva banda, el director general de Turisme de la Generalitat de Catalunya, Joan Carles Vilalta, ha assenyalat que aquesta escola ‘permet dotar de qualitat l’oferta turística’ a través de la formació continuada dels professionals. I ha afegit que en qualsevol promoció que el consorci fa fora de Catalunya s’exporta la cuina catalana, ‘perquè és la sedimentació de la història d’un país’. Així mateix, s’ha referit a la demanda ‘constant’ de professionals i ha volgut ‘encoratjar’ la gent perquè es formi en aquest sector.

Per a l’alcalde de Barcelona la nova escola representa la formació de noves generacions que després s’inseriran al mercat laboral, així com ‘l’embrió’ de nous emprenedors que tiraran endavant projectes empresarials.

L’escola és una fundació privada, sense ànim de lucre, constituïda el 1985 per iniciativa del Gremi de Restauració i el Gremi d’Hotels de Barcelona, a causa de la necessitat de ‘proveir-se’ de professionals qualificats en les diferents especialitats del sector de la restauració i l’hostaleria. Tanmateix, té com a objectiu reciclar els professionals en actiu. Per això, s’imparteix formació basada en el desenvolupament de capacitats i l’adquisició d’hàbits, actituds i valors.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió