Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

Les webs del Govern balear tindran el .cat

Hi ha hagut un ampli consens. El Parlament balear ha aprovat una proposició no de llei que insta al Govern Balear a adoptar el domini .cat en les seves webs institucionals. La proposició, presentada per Unió Mallorquina, va rebre els vots a favor dels grups de PSIB-PSOE, UM, Bloc per Mallorca i el Grup Mixt. El grup popular hi va votar en contra i va presentar una esmena proposant la terminació .ibs, que va ser rebutjada. Aquesta terminació, que ja s’utilitza a la cambra balear, es podrà fer servir indistintament amb les actuals .es i .com.

Redacció 22/11/2007

Totes les webs institucionals de les Illes Balears adoptaran el .cat, un domini que s’alternarà amb els ja existents .es i .com. Segons una proposició no de llei presentada per UM i aprovada ahir al ple del Parlament amb els vots a favor del PSIB-PSOE, UM, Bloc per Mallorca i Grup Mixt, els portals dependents del govern autonòmic passaran a tenir també el .cat com a terminació. Segons el diputat d’UM, Miquel Melià, aquesta pas està orientat a promoure la identificació cultural de totes les persones ‘que comparteixen la llengua catalana i que hi tenen relació’.

El diputat d’UM Miquel Melià s’explicava al ple dient que la iniciativa no té cap intencionalitat política, com ha denunciat el PP, sinó que únicament persegueix ‘la identificació cultural de totes aquelles persones que comparteixen la llengua catalana o que hi tenen alguna relació’. Melià va insistir que el .cat ‘supera el món dominat pels Estats i dóna visibilitat a la llengua i la cultura’, i va afegir que la pluralitat lingüística de l’Estat ‘ha de ser objecte de preservació’.

El PSIB, el Bloc i el Grup Mixt van coincidir a valorar positivament la mesura en remarcar que el català és la llengua materna de la majoria dels illencs.