Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Les JERC d’Igualada denuncien 15 establiments a l’Agència Catalana de Consum per tenir els rètols en castellà

JERC Igualada va presentar, dijous passat a l’Agència Catalana de Consum, quinze denúncies a establiments de la ciutat d’Igualada que no retolaven les botigues en català. Els membres de JERC afirmen que només afecten als establiments que, després d’haver rebut l’advertiment de JERC, s’han negat a modificar l’idioma dels rètols i, per tant, continuen incomplint la Llei de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya. JERC Igualada ha estat advertint als comerciants igualadins durant quasi un any i, segons expliquen els seus membres, ‘només s’han denunciat aquells que s’han negat retolar en català els establiments malgrat estar informats de la seva negligència’.

Redacció
Redacció 27/09/2007

Després d’avisar durant prop d’un any, les JERC d’Igualada han passat a fer complir la legislació.

Per la seva banda, el portaveu del PP a l’Ajuntament d’Igualada, Pere Calbó, critica la mesura i afirma que el que calen són ‘programes per recolzar el comerç i no sancions per motius lingüístics’. ‘La prioritat d’ERC i les JERC a les institucions ha de ser recolzar el comerç de casa nostra i crear llocs de treball en aquest sector econòmic’, conclou Calbó.

Des de JERC Igualada contesten a Pere Calbó assegurant que es volen afermar a la idea que ‘la mesura, més enllà de distanciar el comerciant del públic, mostrarà una voluntat d’acostament als usuaris impulsant la utilització de la llengua catalana a la ciutat’.

Finalment, les JERC recriminen a Calbó que, com a grup municipal que dóna suport al govern, el que hauria de fer és promoure ajudes als comerciants per facilitar el canvi de retolació, no criticar una mesura que té una finalitat legalista.