Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Les JERC d’Igualada comencen a denunciar els establiments que no tenen els rètols en català

Les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) d’Igualada han començat, aquesta setmana, a omplir els fulls de denúncia per tots aquells establiments que no tinguin el rètol en català i que, per tant, no compleixen la Llei de política lingüística. Abans que acabi el mes, les JERC tenen previst entregar les denúncies a l’oficina de l’Institut Català del Consum. En total, calculen que a la capital de l’Anoia hi ha una quarantena d’establiments que incompleixen la legislació.

Redacció
Redacció 10/09/2007

Abans d’iniciar els tràmits, les JERC Igualada van consultar els passos a seguir amb la Plataforma per la Llengua. ‘Hem enviat fins a tres cartes avisant-los de l’incompliment de la Llei de Política Lingüística però, vist el poc respecte que tenen per la llengua del seu país, l’única via que ens queda és la judicial’, asseguren els membres de JERC Igualada. Fa prop d’un any que van començar a enviar els avisos i només dos establiments han canviat l’idioma del rètol.

Les JERC Igualada, a més, lamenten que ‘tot i que el govern de la ciutat sap que alguns establiments estan incomplint la llei, no fan res per a solucionar-ho’.

Ara fa uns dies us informàvem d’una campanya, a la mateixa ciutat d’Igualada, per tal que el consistori tregui la bandera espanyola del balcó i només hi hagi la senyera i la del municipi, com és tradició a la capital de l’Anoia. Podeu adherir-vos-hi aquí.