Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023
Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023

Les JERC consideren que en habitatge es fa una “política d’aparador”

|

- Publicitat -

El portaveu nacional de les JERC i diputat al Parlament de Catalunya, Pere Aragonès, ha destacat la importància d’aquest tipus d’iniciativa perquè es reconegui Catalunya “com un actor internacional propi, sense haver de passar per Madrid per parlar de polítiques juvenils”. Aragonès ha explicat també que des de les JERC ja s’havien conegut iniciatives d’organitzacions de joves en nacions sense estat, però que també és important saber com es resolen les diferents problemàtiques que afecten al jovent en les nacions que compten amb un estat per desenvolupar-les.

Publicitat

Pere Aragonès ha considerat també la importància que hi hagi organitzacions juvenils d’esquerres com les de Suècia, Itàlia, Portugal, Itàlia i Eslovènia –els països convidats en aquesta trobada-, que coneguin la realitat catalana i les JERC. D’aquesta manera, aquestes organitzacions juvenils de l’esquerra europea poden “conèixer les nostres problemàtiques, que són molt semblants a les seves però agreujades pel fet que nosaltres no tenim estat”, ha afegit.

Aragonès ha explicat també que la situació dels joves varia segons cada realitat però que, en termes generals, “la globalització neoliberal, el mercat lliure, posa moltes dificultats als joves perquè puguin desenvolupar el seu projecte de vida”.

Quim Ayats ha recordat l’especial interès de la trobada de cara a les pròximes eleccions municipals on les JERC presenten més de 100 candidats. Per Ayats, el més interessant ha estat veure com aquests grups europeus responen als problemes que afecten més directament al jovent. Per una banda, s’ha destacat el tema de l’habitatge on s’ha recalcat la necessitat de l’administració local de fer-hi una aposta ferma. Per Ayats, “hi ha moltes respostes disgregades que fan que es construeixi una política d’aparador” que no permet resoldre la problemàtica de fons.

En aquest sentit, s’ha destacat el fet que en altres països europeus es fomenta el lloguer més que no la venda d’habitatges, fet que “afavoreix” el jovent. També la precarietat laboral i la formació, han estat altres temes destacats d’aquestes jornades.

En aquest acte ha intervingut també el secretari de política internacional de les Joventuts del Partit Socialdemòcrata de Suècia, Faraj Abuiseitan que ha insistit en la necessitat que es promoguin aquests espais d’intercanvi d’experiències per tal de trobar solucions a problemàtiques juvenils, cada vegada més similars, com l’habitatge, l’educació o la precarietat laboral.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió