Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Les immobiliàries ja s’avancen als morts

El ferotge món de la immobiliària ha quedat retratat en un anunci. A directe!cat ens ha impactat de tal manera que ho hem volgut treure a la llum. Una immobiliària ven un pis a bon preu ja que encara hi viu una persona gran, que n’és el titular. A l’anunci s’especifica quines serien les diferents condicions a pagar depenent de la fortalesa física de l’habitant de la casa de 85 anys. És a dir, ‘si l’habitatge queda lliure en 1 any, en 5 o en 10’ el tant per cent a pagar anualment varia considerablement. Veieu-ne aquí l’anunci.

Redacció
Redacció 12/09/2007

L’ètica i els escrúpols no solen aparèixer en el complicat gremi de les grans immobiliàries. A tot el sector de la construcció, que ha patit un extraordinari ‘boom’ durant els últims 10 anys, la pugna per la venda i la compra d’habitatge arriba a límits insospitats.

Només cal que feu una ullada al següent anunci aquí enllaçat. El post anuncia un pis que està a la venda. Però no ho està ara mateix sinó que ho estarà quan el seu inquilí, un home gran de 85 anys, passi a millor vida. A l’anunci s’especifica clarament: ‘Actualmente arrendado a señor 85 años, contrato indefinido, vive solo, sin derecho a subrogación’.

I encara va més enllà. Ja que, clar, depenent de la vida d’aquest bon home, les condicions de pagament seran diferents en funció de si el pis queda lliure ara, o a uns anys vista: ‘Si el piso queda libre en 1 año: 80% anual + posibles plusvalías. Si el piso queda libre en 5 años: 16 % anual + posibles plusvalías. Si el piso queda libre en 10 años: 8% anual + posibles plusvalías.’