Diumenge, 25 de setembre de 2022 - Edició 1522
La República

Les fires de Girona tindran un fil musical unitari en català

L’Ajuntament de Girona va presentar ahir el programa de les Festes de Sant Narcís. Enguany les festes seran del dia 26 al 4 de novembre. A la zona d´atraccions, hi haurà 162 firaires i es continuarà potenciant l´ús del català en diferents àmbits. S´incidirà en la retolació en llengua catalana i s´ha decidit posar un fil musical unitari on s´hi sentiran només cançons en català. Entre d’altres activitats, un dels plats forts és que es manté la diada castellera amb els Minyons de Terrassa, Capgrossos de Mataró i els Marrecs de Salt que se celebrarà el diumenge 28 d´octubre a la plaça de Vi.

Redacció 22/10/2007

L´Ajuntament de Girona va presentar ahir el programa de les Fires i Festes de Sant Narcís que s´iniciaran el dia 26 amb el pregó de la colla gegantera la Fal·lera Gironina i l´espectacle Cocollona. La programació manté l´estructura dels anys anteriors i continua l´expansió de les activitats pels barris. Les novetats seran una gimcana infantil (el 30 d´octubre) en què hi participaran les escoles i un punt de trobada a la plaça de la Sardana (prop de la Devesa) per si els nens es perden. Les Fires duraran fins que el 4 de novembre i el castell de focs tancarà les celebracions.

A la zona d´atraccions, hi haurà 162 firaires i es continuarà potenciant l´ús del català en diferents àmbits. S´incidirà en la retolació en llengua catalana i s´ha decidit posar un fil musical unitari on s´hi sentiran només cançons en català.

La programació està conformada per més de 200 activitats i de multitud d´exposicions. Entre els actes populars tradicionals hi haurà el correfoc del dia 27 amb els diables de l´Onyar i altres colles. També es manté la diada castellera amb els Minyons de Terrassa, Capgrossos de Mataró i els Marrecs de Salt que se celebrarà el diumenge 28 d´ctobre a la plaça de Vi. El dia abans hi haurà l´aixecada de castells de vigília amb els Marrecs de Salt i els Angelets del Vallespir, i per Tot Sants la pujada d´un pilar de quatre per les escales de la Catedral a càrrec dels Marrecs. La trobada gegantera se celebrarà el diumenge 4 de novembre i inclourà una plantada i una cercavila pel Barri Vell.